23948sdkhjf

Skyder renovering af 441 boliger i gang

Når renoveringen er færdig, og beboerne atter får deres nøgler i hånden, skal det være som at komme til en helt ny lejlighed

Arbejdet med at gøre boligerne i de 21 blokke fra 1960’erne på Porshøj i Herning til moderne boliger er gået i gang, efter at entreprenørkæmpen NCC i sommer vandt totalentreprisen på områdets i alt 441 boliger.

I første omgang er NCC's folk gået i gang med etablering af byggepladsen og forberedende kloakeringsarbejder forud for saneringsarbejdet, der sættes i gang i første halvdel af november.

- Det er en rigtig stor renoveringsopgave, som vi har set frem til, udtaler Henrik Valeur Dalsgaard, der er projektchef i Renovering Vest under NCC Building Nordics, i en pressemeddelelse.

Arbejdet udføres på fire blokke ad gangen og fordeles over seks etaper.

NCC udfører arbejdet for boligselskabet Fællesbo i samarbejde med Pluskontoret Arkitekter, Kuben Management og D.A.I. A/S ingeniører.

Mens projektet som helhed løber op i omkring 575 mio. kr., ligger den anslåede entreprisesum på NCC’s totalentreprise på 363 mio. kr. Det viser tal fra Projektagenten, Licitationens søsterdatabase til overvågning af projekter og udbud.

Farvel til kuldebroer og fugt

Målet med renoveringen er at skabe nogle lyse, moderne og energivenlige boliger for områdets beboere og komme eksisterende kuldebroer og fugtproblemer til livs.

Når renoveringen er gennemført, og beboerne atter får deres nøgler i hånden, skal det være som at komme til en helt ny lejlighed.

Beboerne får nye og større badeværelser og nye køkkener, ligesom alle synlige overflader fornyes. Desuden udskiftes alle tekniske installationer, og der etableres balanceret ventilation med varmegenvinding i alle boliger. 

I 10 af blokkene etableres der elevator, og alle boliger i disse blokke bliver indrettet som tilgængelighedsboliger. 

Udvendigt får alle blokkene nyt tag og vinduer, nye indgangspartier samt nye og større altaner.

Udearealerne fornyes også, så de kan være med til at fremme social aktivitet og fællesskab.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109