23948sdkhjf

Dystre udsigter trods fremgang hos Hoffmann

Ordrebogen skrumper fortsat hos det norskejede entreprenørselskab

Opdateret kl. 08:11 med koncerntal og -information.

Omsætningen og bundlinje føles op hos Hoffmann A/S. Men samtidig er det blevet sværere at lande nye opgaver, viser nye regnskabstal fra Glostrup-entreprenørens norske ejer, Veidekke.

Omsætningen voksede til 673 mio. norske kr., hvilket svarer til 418 mio. kr. i dagens kurs. Det var 10 mio. norske kr. (6 mio. kr.) mere end samme tid året forinden.

Der er dog tale om et fald på 10 pct. målt i lokal valuta, bemærker Veidekke i en kommentar til tallene og peger forklarende på lavere aktivitet i Københavnsområdet.

Entreprenørselskabets resultat voksede også. 65 mio. norske kr. (40 mio. kr.) blev det til i tredje kvartal 2023 mod 53 mio. norske kr. (33 mio. kr.) i samme periode af 2022.

Anderledes er meldingen om ordreindgangen i Veidekkes danske forretningsben.

Forventer fald

Der blev ikke underskrevet nogle store, nye kontrakter i løbet af kvartalet. Ordreindgangen løb derfor op i 337 mio. norske kr. (209 mio. kr.) sammenlignet med 898 mio. norske kr. (559 mio. kr.) i tredje kvartal 2022.

I ordrebogen var der dermed arbejder til samlet 2,3 mia. norske kr. (1,4 mia. kr.) ved udgangen af kvartalet. Året før var tallet 3,4 mia. norske kr. (2,1 mia. kr.).

Målet i lokal valuta skrumpede ordrebogen med hele 35 pct. 

"Markedsforholdene er udfordrende, og det er svært at imødekomme kundekrav og -ønsker samtidig med at opretholde tilfredsstillende lønsomhed," skriver Veidekke om de danske udsiger og tilføjer:

"Der forventes fald i omsætningen det kommende år."

Læs mere om udviklingen i Veidekke på Building Supplys søstermedie Licitationen - Byggeriets Dagblad:

Dystre udsigter trods fremgang hos Hoffmann

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093