23948sdkhjf

Tre, to, en: De skal forme Esbjerg midtby

Både vinderforslaget og idéer fra andre teams af arkitekter skal indgå i en ny udviklingsplan for det centrale Esbjerg

Hvordan kan oplevelser og kultur sætte et markant præg på Esbjergs indre by? Det spørgsmål og mange, mange flere skal arkitektfirmaet Tredje Natur give sit bud på i en ny udviklingsplan.

Arkitektfirmaet har netop vundet en byplankonkurrence, der dækker bymidten i Esbjerg og området Rørkjær på den østlige side af banelegemet i byen.

- Der er tale om et klart og ambitiøst hovedgreb, der målrettet sætter ind på at gøre Esbjerg til en grøn by, hvor klimahåndtering og grønne tiltag indtager en central rolle i forhold til at løfte bymiljøet for beboere i byen, erhvervsliv og besøgende, udtaler borgmester Jesper Frost (V) i en pressemeddelelse.

På delområdeniveau kommer vinderforslaget med beskrivelser og ideer, der kan løfte de enkelte områder til gavn for både byen som helhed, de enkelte byområder og konkrete byrum. På nedslagsniveau kommer finderholdet med en besvarelse, der blandt andet kan være med til få byens langsigtede udviklingspotentialer i fokus.

- Det giver robusthed i forhold til realiseringspotentialerne, at forslagets stærke hovedgreb giver mulighed for at skalere og justere løsninger efter ambitionsni­veauer og skiftende realiteter, men stadig fastholde kernen i projektet, siger Jesper Frost.

Fra tre til to til en

Konkurrencen blev skudt i gang den 24. april, hvor de tre deltagende teams, Tredje Natur, Holscher Nordberg og Gründl Haahr/Lytt, deltog i et kickoff-arrangement.

I fase et af konkurrencen skulle de tre teams arbejde med overordnede strategier for hele konkurrenceområdet.

Tredje Natur samt Gründl Haahr/Lytt var tilbage i fase to. Her skulle de to teams videreudvikle strategierne og udfolde dem i delområder, de selv havde udpeget. Desuden fik de to teams hver to nedslagsområder, hvor de skulle udfolde deres idéer.

Ud fra vinderforslaget og de mange idéer fra de 3 teams, skal der udarbejdes en udviklingsplan. Det arbejde går i gang i denne måned.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125