23948sdkhjf

Millioner til opkvalificering af byggebranchen

Via Region H har Bips fået bevilget 8 mio. kr. til et projekt, der skal opkvalificere byggebranchen i hovedstadsområdet.
I løbet af det næste 1,5 år vil branchen møde nye standarder og metoder i form af cuneco classification system (CCS). Det kræver nye kompetencer, nye arbejdsprocesser og en målrettet implementeringsindsats, hvis virksomhederne og deres medarbejdere skal få mest mulig værdi af CCS.

Derfor har bips søgt og for nyligt modtaget en bevilling på 8 millioner kroner fra EU’ Socialfond via Region Hovedstadens Vækstforum, der netop skal gå til at opkvalificere og klargøre medarbejderne til de nye metoder.

Vær med i front
44 virksomheder, organisationer og uddannelser har allerede tilkendegivet deres interesse for at få hjælp til at opkvalificere deres medarbejdere til at anvende CCS.

- Vi vil gerne have endnu flere med. Ved at opkvalificere sine medarbejdere til at anvende CCS sikrer virksomhederne sig at komme forrest i en uundgåelig udvikling. Cuneco sørger for gratis undervisning, formidling, læringsmateriale og support direkte til medarbejderne i virksomhederne. Virksomheden skal blot selv investere tiden og dokumentere de timer, medarbejderne anvender på projektet, fortæller projektleder Jesper Salling.

Da midlerne er bevilget via Region H, betyder det, at de virksomheder, der bliver partnere i projektet, skal have adresse i hovedstadsområdet.

Implementeringsforløbene skal gennemføres inden for perioden 1. oktober 2013 til den 30. september 2014. Projektets samlede budget er 16 mio. kr., hvoraf EU’s Socialfond bidrager med 50 %. Resten finansieres via virksomhedernes egenfinansiering – dvs. ved at medarbejderne dokumenterer de timer, de anvender på projektet.

I det større perspektiv skal indsatsen både skabe større effektivitet i branchen ved at styrke medarbejdernes kompetencer, og samtidig sikre, at arbejdspladserne bevares på sigt i den stigende globale konkurrence. Projektet gennemføres desuden i samarbejde med Arkitektskolen i København, DTU og Københavns Erhvervsakademi for også at klæde fremtidens medarbejdere på til at de nye CCS-metoder.

Vil du vide mere?
Kontakt Jesper Salling, projektleder for implementeringsprojektet, på js@bips.dk eller telefon 2020 3636

FAKTA:
cuneco classification system (CCS) er nyt fælles system til entydig udveksling af informationer på tværs af fag, software og processer. Systemet henvender sig til alle parter i byggeproces og drift. CCS består af forskellige metoder til at strukturere informationerne om et byggeri. Herunder bl.a. klassifikation, så vi entydigt kan identificere de enkelte bygværker, bygningsdele og rum. En standard for hvordan vi beskriver egenskaberne for de enkelte bygningsdele og brugsrum. Informationsniveauer til at håndtere selve informationsudvekslingerne undervejs. Og måleregler så vi opgør mængder på en ensartet måde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078