23948sdkhjf

"Vi skulle lige vende den et par gange"

Øst- & Midtjyllands Diamantskæring A/S har med succes tilknyttet to ny medarbejdere under fleksjobordningen. Der er basis for mange flere i håndværksbranchen, vurderer virksomhedens direktør.
Selv i virksomheder med fysisk arbejde på dagsordenen er der plads til fleksjobbere. En aftale mellem Ikast-Brande kommune og Øst- & Midtjyllands Diamantskæring A/S har sikret to nye ansættelser under ordningen.

Hos virksomheden med hovedkontor i Ikast er dagligdagen i høj grad præget af fysisk arbejde. Femten ansatte skærer og borer huller i beton og andre svære materialer. At det ikke er den mest oplagte arbejdsplads til et fleksjob, medgiver direktør Henrik Laursen gerne:

- Hos os skal man som udgangspunkt have fysikken i orden. Skal man sætte en maskine op til at bore i beton, er man også nødt til at tage ved. Vi tænker selvfølgelig på, at gøre det så nemt som muligt for medarbejderne, men man skal stadig være rimelig fit for fight. Vi blev dog nysgerrige, da vi blev kontaktet angående et fleksjob.

'Skulle lige vende den et par gange'
Henvendelsen kom fra Ikast-Brande kommune, og da Henrik Laursen og medejer Erling Pedersen havde tænkt nærmere over forslaget, kunne de se perspektiverne. Flere arbejdsopgaver kunne få et større fokus med en ny kollega, der primært skulle have sin gang på hovedkontoret.

- Vi skulle lige vende den et par gange for at finde ud af, hvordan det skulle foregå i praksis. Men vi havde faktisk opgaver, der kunne matche et fleksjob. Vores maskiner skal for eksempel klargøres og vedligeholdes, og der er andre praktiske gøremål, som vi før delte mellem os. Man kan godt sige, at vi har fået finslebet organisationen med en medarbejder, vi ikke vidste vi havde brug for. Derfor har vi også sagt ja igen, siger Henrik Laursen, og hentyder til, at der netop er lavet aftale med kommunen om ansættelse af fleksjobber nummer to.

Opgaver på værkstedet og hos kunderne
De nye kolleger arbejder begge 16 timer om ugen. Den ene er på værkstedet, mens den anden primært skal assistere på opgaver ude hos kunderne. Ikast-Brande Kommune har sørget for pratiske hjælpemidler i form af slisker og taljer, så maskinerne nemt kan bringes ud og ind bilerne, og ordningen fungerer over al forventning. Henrik Laursen forklarer.

- Det er en god fornemmelse. Vi er glade for, at kunne give to dygtige mennesker en ny chance på arbejdsmarkedet. Samtidig giver det stof til eftertanke. Når en virksomhed som vores, kan have to ansat i fleksjob, må der være basis for mange flere i håndværksbranchen. Det skal selvfølgelig sættes rigtigt op og løbe rundt økonomisk. Vi får tilskud til to tredjedele af lønnen, og er godt tilfredse, hvis bare det går i nul, slutter Henrik Laursen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125