23948sdkhjf

Metrobyggeri udvider arbejdet

Metroselskabet har anmodet om at få lov til at udvide arbejdstiden på metrobyggepladserne. Samtidig vil selskabet gøre mere for at mindske støjen.
Et flertal i Borgerrepræsentationen i København har indgået en aftale, der tillader udvidet arbejdstid. Til gengæld skal der være døgnbemandet miljøtilsyn af metrobyggepladserne, bedre offentligt tilgængelige støjmålinger samt styrket vejledning til beboerne. Hertil kommer en pulje på minimum 20 mio. kr., der bl.a. skal sikre hotelværelser eller andre aflastningstilbud til de hårdest ramte naboer.

Det er Ekspropriationskommissionen, der fastlægger eventuel kompensation og erstatning til de hårdest ramte naboer. Men partierne bag aftalen ønsker, at der sikres yderlige kompensationsmuligheder.

Blandt elementer i aftalen er:
• Ejerne bag selskabet skal sikre, at der afsættes en pulje på minimum 20 mio. kr. til bl.a. aflastningstilbud til de hårdest ramte beboere. Pengene kommer oveni eventuelle erstatninger og eventuel ekspropriation af boliger fra Ekspropriationskommissionen.
• Der skal være døgnbemandet miljøtilsyn af metrobyggepladserne, offentligt tilgængelige støjmålinger samt styrket vejledning til beboerne. Det kommunale miljøtilsyn styrkes med en bevilling på i alt seks millioner kroner i 2013 og 2014.
• Teknik- og Miljøforvaltningen skal gøre det helt klart i tilladelserne til hver enkelt byggeplads, at miljømyndigheden kan stoppe arbejdet med øjeblikkelig virkning, hvis de tilladte grænseværdier og arbejdstider overskrides.
• Metroselskabet skal via sin hjemmeside offentliggøre løbende monitorering af støj, så beboerne kan følge med i om støjgrænserne overholdes. Hertil kommer webcams på byggepladserne i det omfang, det er muligt.
• Metroselskabet må ikke tage hul på den udvidede arbejdstid før Ekspropriationskommissionen har truffet principbeslutning om kompensationsniveauet til de berørte beboere.

- Vi vil sætte ind med døgnbemandet miljøtilsyn for at sikre, at Metroselskabet mindsker støjen som lovet. Men uanset hvad, så er aften- og natarbejde selvfølgelig en stor belastning for naboerne. Derfor sikrer vi også ekstra penge til hotelværelser eller andre aflastningstilbud til de mest belastede naboer. Jeg har en meget klar forventning om, at metroen står klar til tiden og til prisen, når vi siger ja til udvidet arbejdstid. Cityringen er helt afgørende for, at trafikken kan fungere i et København, der vokser med 10.000 borgere om året, udtaler overborgmester Frank Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094