23948sdkhjf

Totalrådgiver er på plads til nyt milliondyrt psykiatribyggeri

De nye bygninger i Viborg ventes nu tidligst at stå klar i 2029 

Blandt fem prækvalificerede hold har regionsrådet i Region Midtjylland netop valgt Rambøll A/S med Link Arkitektur og SLA som totalrådgiver på byggeriet af en ny psykiatriske afdeling i Viborg.

Holdet vinder over konkurrenter som Aart Architects, Arkitema Architects, C.F. Møller Architects og Friis & Moltke Architects. 

- Bedømmelsesudvalget har blandt andet lagt vægt på, at vinderforslaget understøtter hverdagen på en psykiatrisk afdeling, hvor velindrettede patientområder, mulighed for effektive arbejdsgange og sikkerhed er afgørende. 

- Det har desuden spillet en rolle, at sengeafsnittene både opfylder patienternes behov for privatliv og for samvær med andre, og at omgivelserne ved Søndersø er flot integreret i byggeriet, siger hospitalsdirektør i psykiatrien, Tina Ebler, i en pressemeddelelse.

De prækvalificerede

Følgende har været prækvalificeret og dermed været i spil til opgaven:

  • Aart Architects, Rubow Arkitekter, Norconsult
  • Arkitema Architects, Cowi
  • C.F. Møller Architects, Søren Jensen
  • Friis & Moltke Architects, Erik Arkitekter, Lytt Architecture, Ingeniørerne, Viggo Madsen - Rådgivende Ingeniører
  • Rambøll Danmark, Link Arkitektur, SLA (vinder)

Forslag skal tilpasses

I vinderforslaget lægges der op til, at det nye psykiatri-byggeri skal bestå af fire sammenhængende bygninger, hvor i alt 96 sengepladser fordeles i tre dobbelte sengeafsnit og den fjerde del rummer ambulante behandlingsfaciliteter og kontorer.

Sammen med både personale, patienter og pårørende skal totalrådgiverteamet tilpasse vinderforslaget til en endelig plan for, hvordan det nye byggeri skal udformes. Det arbejde går i gang i efteråret, hvor Regionsrådet også skal tage stilling til projektets økonomi og finansiering.

Tidligere har det været fremme, at byggeriet har en anlægssum på cirka 630 mio. kr., og at forventningen har været, at det kunne stå klar i 2027. 

Nu lyder meldingen, at de nye bygninger tidligst står klar fra 2029.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08