23948sdkhjf

Sådan får du succes i byggebranchen

De bedste er ikke bare marginalt bedre end de dårligste. De klarer sig langt bedre på næsten alle områder, viser en ny analyse.
Dansk Byggeri har fået lavet en Best-In-Class-analyse, der peger på, at erhvervserfaring og uddannelse er afgørende nøgleord for at drive en sund og succesfuld virksomhed i bygge- og anlægsbranchen.

De bygge- og anlægsvirksomheder, der klarer sig godt, er ikke bare marginalt bedre end de dårligste – de klarer sig langt bedre på næsten alle områder, viser en ny analyse. Det er konsulenthuset Damvad, der for Dansk Byggeri har kortlagt, analyseret og fundet frem til formlen på danske bygge- og anlægsvirksomheders succes.

- De bedste virksomheder har en høj produktivitet – faktisk er den hele 50 procent højere end de lavproduktive virksomheder, siger Vibeke Gaardsholt, der er afdelingschef i Dansk Byggeri.

Når man dykker længere ned for at finde formlen på de højproduktive virksomheders succes, er det tydeligt, at medarbejderes uddannelse og erfaring spiller en stor rolle og i nogle tilfælde er helt afgørende for virksomhedens overlevelse og fremgang.

- Viden er personbåren i vores branche. Det er formentlig det, der slår igennem, når analysen konkluderer, at det er et kendetegn ved de bedste virksomheder, at deres medarbejdere har en højere gennemsnitsalder og længere erhvervserfaring. Til gengæld betyder erhvervserfaring mindre for medarbejdere med en videregående uddannelse, siger Vibeke Gaardsholt.

Uddannelse gør en forskel
Generelt har de bedste virksomheder et relativt højere uddannelsesniveau. Uddannelse slår klart ud i analysen, og det hand¬ler i første række om, at de bedste virksomheder har flere faglærte og ansatte med mellemlange uddannelser.

Den gennemsnitlige erhvervserfaring er vokset i alle typer virksomheder især fra 2008 og frem. Grunden til det er, at det især er de medarbejdere med en kortere erhvervserfaring, der bliver afskediget. Det er altså sværere at få fodfæste i branchen uden nogen nævneværdig erhvervserfaring.

- Det afgørende i forhold til succes er tilsyneladende evnen til at komme godt fra start. Det er svært at gå fra at være en lavproduktiv virksomhed til at være en højproduktiv virksomhed, og det lykkes kun for ganske få. Samtidig bekræfter analysen, at uddannelse og erhvervserfaring er meget væsentlige faktorer, når det handler om produktivitet og om at overleve som virksomhed i branchen, slutter Vibeke Gaardsholt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109