23948sdkhjf

Kulturhavn Kronborg endelig klar til kamp

Havneområdet mellem Kronborg og Helsingør Værft er blevet revitaliseret for små 300 mio. kr. Nu er det snart tid til den officiel indvielse af det store projekt.
Kirkeklokker, skibssirener, værftsfløjter, færgehorn og Kronborgs kanoner giver en enestående koncert, når Kulturhavn Kronborg indvies i Helsingør. Det sker ved en farverig folkefest lørdag 25. maj 2013 på det nye kulturområde, som byder sig til omkring Kronborg og Helsingør Havn.

Kulturhavn Kronborg er et landskabsprojekt, der fremhæver Kronborg placering på kanten af Øresund. Flere af de historiske fæstningsanlæg er genskabt. Det styrker Kronborgs placering på UNESCOs liste over Verdensarv.

Samtidig er Helsingør Havn blevet moderniseret – blandt andet med nye kajanlæg, nye belægninger, siddetrappe ned mod vandet og en stor Værftsplads.

Byggeriet af Kulturhavn Kronborg gik i gang i 2008 og koster knap 300 mio. kr.

Stort partnerskab bag projektet
Området bliver et nyt kulturelt kraftcenter, hvor der både bliver plads til koncerter, friluftsteater, markeder, festivaler og sportsbegivenheder, mens den moderniserede havn kan tage imod blandt andet sejlende turister og måske museumsskibe.

Værterne ved åbningsfesten lørdag 25. maj er partnerskabet bag byggeriet: Realdania, Helsingør Kommune og Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Det er partnerskabet i et samarbejde med landskabsarkitekt, Jeppe Aagaard Andersen, der har skabt projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095