23948sdkhjf

Innovativt byggefirma i spil til europæisk pris

Abeo A/S, der er etableret på baggrund af en betonopfindelse fra DTU, er netop blevet nomineret til en fornem pris som Europas bedste spin-out virksomhed.
I 2010 blev Abeo etableret på baggrund af en ny betonteknologi opfundet af professor Kristian Hertz fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Nu er virksomheden blevet nomineret til den fornemme pris som ’Europas bedste universitets spin-out’ sammen med virksomheder fra Frankrig, Norge, Schweiz og England. Prisen gives til en europæisk virksomhed, der har formået netop at tage en opfindelse fra en forskningsinstitution og omsætte det kommercielt.

Det er organisationen Science|Business, som står bag prisen. Kåringen af den endelige vinder finder sted ved en konference om forskning og innovation i Europa-Parlamentet den 4. juni. Udover prisuddelingen vil et af de øverste punkter på konferencens dagsorden være, hvordan man sikrer at opfindelser fra europæiske universiteter og forskningsinstitutioner i større udstrækning omsættes til konkrete virksomheder og arbejdspladser.

Dansk innovation på verdenskortet
Baggrunden for nomineringen af den danske virksomhed er et nyt banebrydende betonelement, som Abeo har udviklet til etageadskillelse i bl.a. bolig- og kontorbyggeri. Fordelene ved det nye betondæk er bl.a. markant længere spænd, større fleksibilitet til formgivning samt bedre egenskaber inden for lyd og brand.

I december indgik Abeo den første licens- og produktionsaftale med den danske betonelementproducent, Perstrup Beton Industri. Med licensaftalen bliver Perstrup den første fabrik, der producerer de nye ’SL-Dæk’, som elementerne bliver kaldt. Fabrikken til produktionen er i øjeblikket ved at blive etableret på Djursland og forventes fra efteråret at kunne levere til de første byggeprojekter. Det er noget, der især bliver set frem til hos adm. direktør i Abeo, Hans Terney Rasmussen:

- Abeo er et godt eksempel på, hvordan en opfindelse fra en dansk forskningsinstitution kan være med til at skabe næste generation af kommercielle løsninger. Indenfor markedet for dækelementer er der fx ikke sket noget siden 1960’erne, hvor de første dæksystemer blev udviklet. I dag anvender man stadig de samme dækelementer, som man gjorde dengang, siger han.

Med nomineringen er Abeo med til at sætte dansk innovation på verdenskortet, og det er vigtigt, mener Hans Terney Rasmussen. I Danmark kan vi nemlig blive meget bedre til at omsætte viden og innovation til konkrete virksomheder, eksport og arbejdspladser:

- Der findes rigtig mange gode idéer på de danske universiteter. Desværre ender de for ofte med at blive glemt i en skrivebordsskuffe uden at blive omsat til konkrete virksomheder, hvilket er ærgerligt, da der ligger et stort uforløst potentiale, siger Abeo-direktøren.

Det er femte år, at prisen for den bedste spin-out i Europa uddeleles i Bruxelles. Hvis det lykkes Abeo at vinde, vil det dog ikke være første gang, at virksomheden får international opmærksomhed. I 2010 blev virksomheden kåret til verdens mest lovende cleantech virksomhed ved VM i Cleantech, der blev afholdt i Silicon Valley i USA, og året efter udpegede Dansk Aktieanalyse Abeo som en af de danske virksomheder med størst vækstpotentiale.
Læs mere om: Abeo
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093