23948sdkhjf

Syddjurs åbner for online indsigt i kommunens byggesager

Som en af de få offentlige myndigheder giver Syddjurs Kommune nu fri adgang til sager og dokumenter i kommunens elektroniske sags- og dokumenthåndteringssystem.
Siden Syddjurs Kommune i 2012 fik ny hjemmeside har det været et mål at tilbyde fri søgning i kommunens offentlige sager. Målet er nu nået med løsningen ”Åben indsigt”, som er bygget gennem et samarbejde mellem Syddjurs Kommunes egne udviklere, Traen A/S og Bellcom Open Source Aps.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan lancere Åben Indsigt på hjemmesiden. Det har længe været et ønske både fra byrådet og fra mig personligt, at vi kan give borgerne mulighed for at følge deres byggesager samt offentlige emnesager. Det gør dagligdagen lettere for administrationen, som i mange tilfælde kan opfylde ansøgninger om aktindsigt, ved at henvise til Åben Indsigt. Men jeg anser det også for en vigtig demokratisk ret at have nem adgang til kommunens offentlige sager, siger borgmester Kirstine Bille i forbindelse med lanceringen.

"Åben Indsigt" kan ses på: www.syddjurs.dk/aaben-indsigt.

I Åben Indsigt kan man søge på både ord og adresser inden for et udvalgt tidsinterval. Det er også muligt at indtaste et sagsnummer, som for eksempel udleveres ved start af en byggesag, og se sagens dokumenter. Administrationen vil anvende løsningen til at sende et direkte link til en sag, hvis en borger spørger på indsigt i en konkret sag.

I Åben Indsigt kan man søge i bygge og emnesager fra følgende afdelinger: Teknik og miljø, Team Ejendomme, Team Byggeri, Natur og Miljø, Veje og Trafik, Plan, Udvikling og Kultur og Direktionssekretariat. Løsningen rummer sager tilbage til kommunesammenlægningen i 2007.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078