23948sdkhjf

Busstation og bibliotek omdannes til havnekvarter med boliger

Vinderen af udbuddet er allerede til stede i den østfynske havneby 

Strandkilen Syd, der i dag blandt andet rummer Kertemindes busstation og bibliotek, skal omdannes til et nyt kvarter med omkring 30 boliger og med plads til caféer og butikker i stueplan.

Det sker efter, at Kerneminde Kommune har indgået en købsaftale med udvikling- og investeringsselskabet Milestone Development Group om salg af grunden.

Og vinderen af udbuddet er godt bekendt med at bygge nyt i Kerteminde. Milestone Development Group vandt nemlig også udbuddet om opførelsen af det nye havnekvarter på Nordre Havnekaj i Kerteminde, hvor 70 boliger netop nu er ved at blive opført.

- Vi har bestræbt os på at udvikle et nyt kvarter, der er inspireret af byggestilen i den gamle del af Kerteminde og viderefører traditionen med baggader og små slipper, som skaber nye forbindelser i byen, udtaler Jesper Schmitz, direktør i Milestone Development Group, i en pressemeddelelse.

Kendt arkitekt bag 

Kommunen oplyser, at Østfyns Museer har siddet med i bedømmelsesudvalget af de indsendte projekter til Strandkilen Syd, ligesom de har udarbejdet den kulturarvsmasterplan, der ligger til grund for Havneudviklingsplanen. 

Vinderprojektet er tegnet af C.F. Møller Architects og er blandt andet blevet valgt, fordi "det lykkedes at omdanne et lidt flosset havneområde til et sammenhængende byområde", som kommunen formulerer det.

Det skitserede vinderprojekt er et bæredygtigt byggeri med en DGNB guldcertificering og kommer til at rumme boliger af varierende størrelser fra 65-105 m2 samt større 2-plansboliger.

Havneudviklingsplanen blev til i en politisk aftale mellem Socialdemokratiet, Konservative, Venstre, SF og Radikale Venstre i 2018.

Milestone Development Group overtager efter planen Strandkilen Syd i maj 2024. Det nye kvarter forventes at stå færdig i marts 2026.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094