23948sdkhjf

Tre arkitektteams vil forme Esbjergs fremtid

I efteråret bliver det besluttet, hvordan det centrale Esbjerg skal se ud i fremtiden

Hvordan skal Esbjerg midtby og Rørkjær udvikle sig?

Det skal tre konkurrenceteams med byudvikling som spidskompetence nu komme med deres individuelle bud på.

Startskuddet for arbejdet lød mandag den 24. april, hvor de tre teams - Tredje Natur, Holscher Nordberg og Gründl Haahr/Lytt - deltog i et kickoff-arrangement.

Her blev de tre temas præsenteret for konkurrenceprogrammet, der er et produkt af et forarbejde med indspark fra borgere og interessenter om, hvad der karakteriserer byens eksisterende kvaliteter og ambitioner for byens udvikling.

– Byudviklingen skal favne mange ønsker og krav, og jeg glæder mig til at se, hvordan de tre teams griber opgaven an. For eksempel skal det tænkes ind, hvordan byen bliver til et attraktivt sted at bo for familier, hvordan handelslivet kan blomstre og hvordan besøgende får en god oplevelse, der giver lyst til flere besøg, siger borgmester og formand for dommerkomiteen Jesper Frost Rasmussen (V) i en pressemeddelelse.

Esbjerg Byråd godkendte den 17. april konkurrenceprogrammet, der danner grundlag for konkurrencen.

Fremtidens Esbjerg

Området, som de tre teams skal arbejde med, indeholder ud over bymidten også Rørkjær, der ligger på den østlige side af banelegemet i byen. 

Med en central beliggenhed koblet med områdets blandede karakter åbner der sig ifølge kommunen "spændende muligheder for at skabe byområder med byrum og bebyggelser, der er anderledes end resten af midtbyen".

Siden processen med udviklingsplanen gik i gang, har Plan & Byudviklingsudvalget i Esbjerg Kommune bedt om, at udviklingen af midtbyen sker i samarbejde med mange af dem, der bruger byen i dag. Den inddragelse fortsætter i de kommende faser.

Når de konkurrerende konkurrenceteams har udarbejdet deres konkurrenceforslag, vil interessenter og borgere blive inviteret til at se og kommentere planerne. Det sker i september og oktober måned.

Vinderforslaget forventes offentliggjort i oktober 2023, og det vindende team skal indgå i arbejdet med at udforme en udviklingsplan.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109