23948sdkhjf

Nu er familieejet teglværk ikke længere familieejet

Egernsund Wienerbergers køb af murstensproducenten Strøjer Tegl er nu endelig, og teglkæmpen kan dermed kalde sig ejer af det familieejede teglfirma, hvor 6. generation i form af Joachim Strøjer Hansen dermed blev sidste Strøjer i front.

– Det betyder, at vi officielt har modtaget nøglerne, og at vi sammen kan begynde at forberede de næste skridt for fremtiden, siger Henrik Dietrichsen, Regional Managing Director Nordics hos Egernsund Wienerberger, i en pressemeddelelse om dette sidste punktum i handlen.

Handlen blev præsenteret for omverdenen sidst i februar og præsenteret som del af Egernsund Wienerbergers vækststrategi på det nordiske marked. Det fynske familiefirma var endda teglkoncernens andet opkøb på mindre end en uge, det første var nordjyske Komproment.

Aftalen betegnes også som et led i Wienerberger-koncernens bæredygtighedsstrategi og ”rejsen mod en CO2-neutral produktion.”

Strøjer Tegl har teglværk ved Assens og er blandt landets mest moderne murstensproducenter, som løbende har investeret i nye teknologier for at kunne tilbyde de bedste løsninger til det murede byggeri.

Strøjer Tegl

Teglværket blev grundlagt i 1868 af Hans Nielsen, der blev efterfulgt af sønnen Anders Hansen, der igen blev efterfulgt af sin søn Christian Holger Hansen. Hans søn, Thorvald Strøjer Hansen, overtog værket i 1962, og overdrog det til sønnen, Jørgen Strøjer Hansen, i 1984.

5. generation i front for teglværket, Jørgen Strøjer Hansen, overgav i 2021 styringen til sønnen Joachim, der - ligesom broderen Christian - tidligere havde haft en rolle i Strøjer Tegls bestyrelse.

Strøjer Tegl producerer omkring 150.000 mursten i døgnet, hvilket giver en årlig produktion i nærheden af 50 mio. mursten.

Med opkøbet og overdragelsen kan Egernsund Wienerberger nu tilføre endnu et moderne og energieffektivt teglværk til den nordiske produktion af mursten, der skal sikre, at mursten også i fremtiden bliver et foretrukket materiale til klimaskærmen. 

Opkøbet af Strøjer Tegl kommer - sådan lyder det fra køberen - til at spille en vigtig rolle i Egernsund Wienerbergers strategi for energieffektivitet og dekarbonisering.

Stort minus

Op til salget var energi- og elprisernes himmelflugt særdeles belastende for Strøjer Tegl, viste teglværkets 2022-regnskab for nyligt.

Resultatet dykkede fra plus 16 mio. kr. efter skat i 2021 blev til minus 16 mio. kr. sidste år. Den udvikling fik bemærkningen ”utilfredsstillende, men som forventet” fra ledelsen.

Strøjer Tegls bruttoresultat blev også reduceret med en tredjedel og landede på 66 mio. kr. i 2022. Faldet ses også i driftsresultatet, der var 41 mio. kr. dårligere end i 2021 og landede på minus 20 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094