23948sdkhjf

Teglkæmpe dropper traditionelle mursten på sit største teglværk

Med satset omstiller Egernsund Wienerberger halvdelen af sin danske produktion

Nye klimakrav i byggebranchen kræver både vilje, værktøjer og klimavenlige materialer. For at sikre adgang til sidstnævnte, omlægger teglkæmpen Egernsund Wienerberger nu sit største teglværk, Vesterled Teglværk, til kun at producere en ny, CO2-reduceret serie af mursten kaldet Less.

Fra den 1. maj i år stopper al produktion af traditionelle mursten ganske enkelt på værket i Sønderborg. Det skriver Egernsund Wienerberger i en pressemeddelelse. 

I dag producerer virksomheden både de traditionelle, massive mursten og den miljøvenlige Less-murstensserie på det sønderjyske teglværk. Fordelingen har været sådan, siden selskabet for tre år siden lancerede den første udgave af den særlige Less-mursten.

Men nu omlægges produktionen altså.

- Med en fokuseret indsats og gennem teknologisk innovation, procesoptimering og store investeringer er vi nået langt, og nu går vi altså hele vejen ved at omlægge al produktion til Less, fortæller Andreas Christensen, der er ansvarlig for produktionen på Vesterled Teglværk og Regional Operation Director, i pressemeddelelsen.

– Det kan forekomme offensivt, at vores største produktionsenhed og halvdelen af vores danske produktion omstilles til Less, medgiver han og betegner det som et signal om, at teglvirksomheden ”vil den grønne omstilling”.

Reducerer forbrug og CO2

Egernsund Wienerberger introducerede i 2020 murstenen Less som pendant til den traditionelle blødstrøgne mursten. Siden er der videreudviklet og optimeret på den CO2-reducerede mursten, og i denne måned præsenteres byggeriets aktører for en optimeret udgave.

Ifølge Andreas Christensen er både kvalitet og holdbarhed som i den kendte, massive sten.

– Til gengæld har vi formået at reducere materialeforbruget med 15 pct., og ved samtidig at brænde med biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90 pct. sammenlignet med en traditionel mursten produceret med naturgas, fortæller Andreas Christensen.

Det er Egernsund Wienerbergers mål at være klimaneutrale senest i 2050. 

Ud over kommende initiativer, som skal bidrage til at nå målet, tester teglproducenten blandt andet elovne og kigger på CO2-fangst - såkaldt Carbon Capture teknologi.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094