23948sdkhjf

Bruger 240 millioner på skatter og arveafgifter efter mandens død

Ejerskab i typehusfirmaer trækker op, mens Flüggers aktiekurs belaster koncernregnskabet i afdøde Michael Mortensens koncern M+

Den Horsens-baserede M+ koncern kom ud af 2022 med et resultat af den ordinære drift på 170 mio. kr., og egenkapitalen i koncernen er opgjort til 2,4 mia. kr. Det oplyser investerings- og ejendomskoncernen i en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.

Bestyrelsesformand Bettina Antitsch Mortensen, enke efter Michael Antitsch Mortensen, peger på, at resultatet af den ordinære drift på 170 mio. kr. i 2022 var på linje med de forventninger selskabet meldte ud i begyndelsen af året.

På positiv siden er driftsresultatet væsentligt påvirket af M+ Ejendomme samt Hybel, der også omfatter Stenhøj Husene.

– M+ Ejendomme bidrager med et driftsresultat på 108 mio. kr., og Hybel og Stenhøj Husene bidrager med et driftsresultat på 60 mio. kr. Det er meget tilfredsstillende, når man tager markedsvilkårene i betragtning, siger Bettina Antitsch Mortensen, som i februar 2022 overtog formandsposten efter sin mands bortgang den 31. januar 2022.

Michael Antitsch Mortensen døde pludselig 49 år gammel på en forretningsrejse i Schweiz efter et hjertestop. Udover hustruen efterlod han sig to børn.

Bettina Antitsch Mortensen forklarer uddybende, at Hybel og Stenhøj Husene i 2022 oplevede kraftigt stigende materialepriser, som kombineret med store rentestigninger førte til opbremsning i efterspørgslen efter nye enfamilieshuse og sommerhuse.

På negativ siden trækker M+' 28,2 pct.'s ejerskab af den børsnoterede malingproducent Flügger ned i M+ koncernens samlede resultat. Det skyldes kursudviklingen i Flüggers aktie i 2022.

En kvart milliard til bobehandlingen

Bettina Antitsch Mortensen lægger ikke skjul på, at 2022 i høj grad var præget af Michael Antitsch Mortensens død. Blandt andet har den tragiske begivenhed ført til en større koncernintern omstrukturering i M+-koncernen for at sikre familiens fremadrettede ejerskab med Bettina Antitsch Mortensen som bestyrelsesformand. 

Der er ikke frasolgt selskaber eller aktiviteter i forbindelse med omstruktureringen.

Men på grund af bobehandlingen har det været nødvendigt at udlodde 240 mio. kr. i udbytte for at kunne betale skatter og arveafgifter.

– Udover at håndtere min mands tragiske bortgang, har 2022 også været udfordrende for os i lighed med de øvrige danske virksomheder i bygge- og ejendomsbranchen siger Bettina Antitsch Mortensen og fortsætter:

– Den økonomiske situation har været præget af Ruslands invasion af Ukraine, inflation samt stigende renter. Alligevel har M+ koncernen fremlagt et regnskab med et driftsresultat, der lever op til vores oprindelige forventninger.

Vurderingen af 2023 lyder på fortsatte usikkerhedsfaktorer.

– Til trods for disse usikkerheder forventer vi, at M+ koncernen i 2023 vil realisere et resultat af den ordinære drift i niveauet 125-150 mio. kr., siger Bettina Antitsch Mortensen.

M+
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. kr. mio. kr.
Nettoomsætning 2.060 1.800
Driftsresultat 170 987
Resultat før skat 56 1.071
Egenkapital 2.443 2.662
Kilde: M+

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063