Videncenter for energibesparelser i bygninger fortsætter
Energistyrelsen har udpeget og skrevet kontrakt med det konsortium, der skal drive Videncenter for energibesparelser i bygninger frem til 2016.
Den nye bevilling på 15 mio. kr. sikrer, at centret frem til 2016 kan fortsætte med at skabe nye løsninger og optimere de eksisterende værktøjer. Sektionsleder på Teknologisk Institut, Vagn Holk Lauridsen ser frem til de næste tre år:
- Jeg forventer mig meget af den kommende periode. Ud over at optimere de allerede eksisterende løsninger vil vi skærpe fokus på undervisningsmaterialet, så vi kan uddanne endnu flere folk i de løsninger, vi laver. Desuden vil vi i samråd med Energistyrelsen kigge på nye initiativer fra Klima-, Energi- og Bygningsministeriets netværksgrupper, der har arbejdet med input til regeringens energirenoveringsstrategi.
Positiv forlængelse
Videncenteret har i de fire år, det har eksisteret, skabt stor respekt i byggebranchen. Direktør for Dansk Byggeri, Michael Nielsen, glæder sig over at centeret fortsætter:
- Forlængelsen er et resultat af finanslovsaftalen, og det er positivt, at Teknologisk Institut kan fortsætte som aktør og vært for videncenteret. Der er stor respekt om det arbejde, som Videncenteret har leveret i de første fire år, og jeg forventer og håber, at Teknologisk Institut vil fortsætte den konstruktive dialog og samarbejdet med byggeerhvervet samt have fokus på at fortsætte udviklingen af dokumentation og viden, som byggeerhvervet kan benytte i arbejdet med energirenovering og forbedring af bygningsmassen.
Videncenter for energibesparelser i bygninger er offentligt finansieret og samarbejder med fire konsortiepartnere: Statens Byggeforskningsinstitut, KommunikationKompagniet, Viegand & Maagøe og Danmarks Tekniske Universitet. Parterne har i den fireårige periode arbejdet med at formidle viden om konkrete og praktiske løsninger til at reducere energiforbruget i bygninger. Det har mundet ud i en række kataloger, guides, pakkeløsninger, beregnere, artikler og uddannelsesforløb.