Nyt børnehus er model for fremtidens børneinstitutioner
Arkitektkonkurrencen om det nye børnehus i Tølløse er slut. Arkitektfirmaet Cobe har vundet opgaven. Byggeriet begynder til sommer og efter planen skal huset står færdigt i sommeren 2014.
Fakta
Fire institutioner bliver lagt sammen
til det nye børnehus.
Byggeriet begynder sommeren 2013,
og det er planen, at huset står færdigt
sommeren 2014.
ligger nu klar på tegnebrættet. Når dørene bliver slået op i sommeren 2014, bliver det til et nul-energihus, der er med til at sætte standarden for fremtidens børnehusbyggeri.Fire institutioner bliver lagt sammen
til det nye børnehus.
Byggeriet begynder sommeren 2013,
og det er planen, at huset står færdigt
sommeren 2014.
Arkitektfirmaet Cobes vindeforslag adskiller sig væsentligt fra de fire øvrige i arkitektkonkurrencen, og lever samtidig op til mange af de krav og forventninger, som medarbejdere, forældre og Holbæk Kommune generelt har haft.
Langsigtet løsning
Kravene til udformningen af det nye børnehus har blandt andet gået på, at det nære, trygge og genkendelige fra de fire eksisterende institutioner skulle forenes med de mange pædagogiske potentialer, der følger med et stort børnehus. Samtidig har indretningen af hus og legeplads skullet være så funktionelt og fleksibelt gennemtænkt, at børn og voksne også om 20 eller 50 år kan udfolde sig bedst muligt.
- Det nye børnehus kan det, vi har efterspurgt. Børnehuset bliver bygget ud fra en ”ny opskrift”, der skaber sammenhæng mellem pædagogik, arkitektur og bæredygtighed. Med denne helhedstænkning bliver der skabt nogle unikke rammer for børnene og medarbejdernes hverdag. Alt i alt bliver det et fantastisk børnehus, der er med til at omsætte børne- og ungepolitikken til virkelighed, siger borgmester i Holbæk, Søren Kjærsgaard. Han har sammen med Agnethe Dreier, formand for Udvalget for Børn, siddet med i bedømmelsesudvalget for arkitektkonkurrencen. Det samme har bl.a. forælder- og medarbejderrepræsentanter.
Holbæk Kommune har fokus på bæredygtighed i nyt byggeri. Det betyder, at det nye børnehus – så vidt det er muligt – bliver både miljømæssigt, økonomisk og socialt bæredygtigt. Et eksempel på det er, at børnehuset bliver et nul-energihus. Eksempelvis har huset et jordvarmeanlæg, der opvarmer huset med varmen fra jorden under bygningen.