23948sdkhjf

DM skal give prestige til håndværksfagene

Aalborgs værtsrolle ved DM i Skills 2014 er en unik mulighed for at nå ud til de unge, inden de skal vælge uddannelse. Og det er der brug for, mener Dansk Byggeri Nordjylland.
Erhvervsuddannelserne har det hårdt i øjeblikket. I 2001 valgte lidt over 30 procent af de elever, der forlod folkeskolen, at søge ind på en erhvervsuddannelse. I 2012 var det tal faldet til 20 procent, og tilgangen er stadig faldende. Derfor mener Dansk Byggeri Nordjylland, at DM i Skills, der skal holdes i Aalborg i 2014, er den perfekte platform for at nå ud til flere elever, der forhåbentlig også vil vælge en erhvervsuddannelse.

- Det er vigtigt, at vi udnytter den mulighed for at vise de unge fra både Nordjylland og resten af landet, at vi kan tilbyde en solid uddannelse med masser af udfordring og muligheder. I øjeblikket ser vi, at mange unge vælger en gymnasial uddannelse frem for en erhvervsuddannelse, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Knud Kristensen.

Muligheder og prestige i erhvervsuddannelserne
Netop det, at flere unge vælger gymnasiet frem for erhvervsskolerne, kan give et problem i fremtiden, når blandt andet byggefasen af det nye universitetshospital i Aalborg og flere offentlige byggerier på landsplan begynder at skyde op.

- Vores opgave, når Aalborg skal være vært for DM i Skills i 2014, er blandt andet at vise, at der er prestige og gode fremtidsmuligheder i at tage en erhvervsuddannelse. Her kan man både blive Danmarksmester og sågar Verdensmester, og samtidig er der gode muligheder for at læse videre. Det er langt fra alle, der er klar over det, siger, Knud Kristensen.

Samarbejde med lokale firmaer
Så når de unge har besøgt DM i Skills i Aalborg, skal de vide, at der også er en lys fremtid i en erhvervsuddannelse.

- I Dansk Byggeri Nordjylland skal vi allerede nu i gang med at involvere vores lokale virksomheder, så de kan være med til at bakke op om konkurrencen og hjælpe med at tage kontakt til både folkeskoler og erhvervsskoler, og vi får så mange unge som muligt til at besøge arrangementet som enten konkurrencedeltagere eller publikum, siger Knud Kristensen.

DM i Skills afholdes den 23.- 25. januar 2014 i kultur- og idrætscentret Gigantium i Aalborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11