23948sdkhjf

Danske virksomheder bygger for milliarder

Nye tal viser, at danske virksomheder over de kommende 12 måneder står bag byggeprojekter for i alt 34,3 mia. kroner.
Trods finanskrise er der fortsat fuld gang i byggeplanerne rundt omkring i de danske virksomheder. Avisen henviser til en ny rapport fra firmaet CRM-Byggefakta, der indsamler oplysninger fra alle former for byggeprojekter i landet.

Af rapporten fremgår det, at erhvervslivet i de kommende 12 måneder står bag 201 byggeprojekter til en samlet byggesum på 34,3 mia. kroner:

- Når der ligger for 34 mia. kroner projekter et år frem, er der tale om temmelig mange m2, der skal opføres. Markedet er altså langtfra så dødt, som alle går og siger, og i virkeligheden er vi nærmere niveauet fra 2004 og 2005, hvor der også var gang i hjulene. Dengang kogte markedet bare ikke, som det gjorde i de efterfølgende år, siger Jens S. Johansen, der er administrerende direktør hos CRM-Byggefakta.

Geografisk er der størst travlhed i Region Hovedstaden, hvor der er planlagt erhvervsbyggerier for 13 mia. kroner fordelt på 52 projekter. I Syddanmark er der planlagt 58 byggeprojekter til i alt 9 mia. kroner. I Nordjylland og på Sjælland er der mest stille.

Tallene omfatter projekter i alle stadier lige fra den tidlige planlægning til selve udførelsen.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.75