23948sdkhjf

Løndumping rammer nu Pihl & Søn på pengepungen

Københavns Kommune tilbageholder dele af betalingen til Pihl & Søn, fordi entreprenøren ikke kan dokumentere, at polske ansatte hos Danpartner har fået deres løn.
Det skriver Fagbladet 3F.

Pihl & Søn har under byggeriet af Vandkulturhuset i Valby brugt arbejdskraft fra Danpartner, og det rammer nu entreprenøren på økonomien.

Danpartner, der ifølge fagbladet er skyld i omfattende løndumping, har ikke kunnet dokumentere, at de polske ansatte, der har arbejdet på byggeriet i Valby, har fået deres løn. Det har nu fået Københavns Kommune til at tilbageholde dele af betalingen til Pihl & Søn.

- Det er et usædvanligt skridt i kampen mod løndumping. Det viser, at København som bygherre er parat til at handle, siger Palle Bisgaard, der er forhandlingssekretær i 3F, til fagbladet.

Afventer sag imod Danpartner
Københavns Kommune afventer nu resultatet af en sag, som 3F kører mod Danpartner. Her forlanger fagforbundet tre millioner kroner i efterbetaling til sine polske medlemmer.

Hvis 3F får medhold i sit krav, vil Københavns Kommune trække Pihl & Søn for den løn, de polske arbejdere har til gode for arbejdet på Vandkulturhuset i Valby. Det skriver Fagbladet 3F.

Sagen har ifølge fagbladet fået Pihl & Søn til at slå hånden af Danpartner, da entreprenøren ikke kan bruge en underleverandør, der ikke kan levere den nødvendige dokumentation til kommunen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082