23948sdkhjf

Mange lever ikke op til L-AUS-bestemmelserne

Derfor vil KursusCenter Vest nu gøre det lettere at tage L-AUS-kurser - blandt andet som e-learning.
Ulykker i forbindelse med arbejde på anlæg under spænding sker, når arbejdet ikke følger bestemmelserne på området, derfor skal elektrikere og andre hvert år opfriske L-AUS-bestemmelserne.

Omkring 40 ulykker sker der hvert år, når elektrikere eller andre arbejder på anlæg under spænding. Sikkerhedsstyrelsen gennemgår alle ulykker på anlæg under spænding, og for stort set alle gælder det, at man ikke har levet op til L-AUS-bestemmelserne, oplyser kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen, Mette Cramon.

- Ulykkerne sker, fordi man ikke agerer efter de regler der gælder, siger hun.

Personer, som arbejder på anlæg under spænding, skal hvert år ifølge stærkstrømsbekendtgørelsen instrueres i L-AUS-bestemmelserne. Der er ikke nogen undskyldning for ikke at tage det lovpligtige kursus, som drejer sig om sikkerhed, når man arbejder på anlæg under spænding. Siden 2008 har KursusCenter Vest udbudt kurset som e-learning, men ved en nylancering bliver kurset nu endnu lettere at tilgå og følge.

- Det får en kæmpe overhaling, så det bliver ekstremt brugervenligt, fortæller udviklingschef på KursusCenter Vest, Olaf Rye Jensen.

Brugervenligt
Det betyder blandt andet, at man kan betale og gennemføre kurset samme dag, som man har bestemt sig for det, hvorefter man får et kursusbevis tilsendt pr. mail. Især for offshorebranchen er det vigtigt. Her er der store krav til sikkerheden, og af og til er der nogen der skal af sted på hasteopgaver, men ikke kan forlade land, før de har bestået kurset, fortæller Kim Baarsøe fra AMonIT, som har stået for udvikling af den nye platform til L-AUS som e-learning.

- Det gælder især offshore og vindindustrien. Det er et kundekrav, at medarbejderne har de rette kompetencer. Ellers kan de ikke komme af sted.

Den justits er der ikke helt i land, pointerer Kim Baarsøe og fortsætter:

- Det er langt fra alle der bør have det, der får det. Der sker stadig rigtig mange el-ulykker store som små, fortæller han.

L-AUS-kurset handler om, hvordan man skal indrette sig, når der stadig er spænding på det anlæg, man arbejder på. Hvad man skal gøre, hvis det går galt både i forhold til sig selv og i forhold til kollegaer, som kommer til skade. Også hele teorien bag førstehjælp omhandler kurset, eksempelvis hvordan kroppen reagerer, hvis den bliver udsat for strøm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078