23948sdkhjf

Håndværkere klar til energirenoveringer

Over 40 håndværkere var samlet til netværksmøde i Næstved onsdag. Temaet var energirenovering og håndværkernes muligheder for at få del i de opgaver, der ligger forude.
Center for Bæredygtigt Byggeri i Næstved Kommune og projekt ”Klar til” havde inviteret til mødet torsdag aften, der havde til formål at undersøge, om der er interesse for at starte et netværk af energikyndige håndværkere "grønværkere" i Næstved. På mødet blev håndværkerne blandt andet præsenteret for tilsvarende initiativer i andre kommuner, og de fik en førstehåndsberetning fra Energiteam Danmark om erfaringerne med at danne tværfaglige netværk.

Og der blev taget godt imod arrangementet fra håndværkerne. Erik Jørgensen fra V. Jørgensen A/S roste initiativet:

- Det er dejligt at opleve, at kommunen gør noget for at hjælpe erhvervslivet f.eks. ved at facilitere et netværk – det giver rigtig god mening at strukturere samarbejdet mellem håndværkere på tværs af fag.

Nyt netværk med forpligtigende aftaler
Netværksmødet mundede da også ud i en aftale om et nyt møde, hvor der skal tales konkrete muligheder for at danne et egentligt netværk. Et netværk, hvor der indgås forpligtende aftaler, og der er fokus på uddannelse af håndværkerne, så de er helt skarpe på det med energirenovering.

Mødet er fastsat til tirsdag den 23. april kl. 16-18 hos Diba Bank i Næstved.

Renover en villavej
Ideen om et ”grønværker-netværk” er udsprunget af Center for Bæredygtigt Byggeris projekt ”Renovér en villavej”. Ideen med projektet er at sætte fokus på fordelene ved at energirenovere ældre parcelhuse.

Mere end 1.000 parcelhusejere har modtaget en invitation til at deltage i projektet, hvor grundejerforeninger dyster om at lave de bedste energirenoveringer. Kasper Marland fra Center for Bæredygtigt Byggeri fortæller:

- Flere grundejerforeninger har reageret positivt, så vi forventer, at der nu kommer skub i ordrerne på nye vinduer, ekstra isolering eller hvad man nu kan finde på at gøre ved sit hus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094