23948sdkhjf

Gammelt gasværk bliver foreningshus

En lokal entreprenør og Assens Kommune har indgået aftale om, at kommunen overtager et gammelt gasværk, der indrettes som foreningshus. Aftalen indebærer, at renoveringsopgaver kommer lokale håndværkere til gavn.
Bytte bytte købmand kunne meget vel være betegnelsen for en netop indgået aftale mellem Assens Kommune og den lokale entreprenør Palle Johansen. Aftalen går i al sin enkelthed går ud på, at kommunen afhænder Borgerskolen i Assens by til Palle Johansen for til gengæld at overtage det tidligere gasværk - kaldet CF-gården, der også ligger i byen.

Assens Kommune har brug for ledige kvadratmeter til et foreningshus, og i den forbindelse er CF-gården meget velegnet. Borgmester Finn Brunse udtrykker derfor stor tilfredshed med, at det er lykkedes at indgå en aftale med Palle Johansen:

- Vi har aktuelt et meget stort behov for at finde nye og velegnede lokaler til en række af vores foreninger. Samtidig ligger CF-gården i et af byens mest attraktive kvarterer, og bygningen er desuden udpeget som særegen af Kulturstyrelsen. Det er derfor meget glædeligt, at vi med denne løsning kan omdanne huset til ”Foreningernes Hus” og samtidig få samlet Minibyen på én lokation til glæde og gavn for borgerne.

Lokale håndværkere får gavn af aftale
Inden kommunen overtager CF-gården, skal bygningen ombygges og renoveres af Palle Johansen, der ligeledes er glad for den indgåede aftale:

- Vi har igennem længere tid været i dialog med Assens Kommune omkring denne løsning, og det har været et meget konstruktivt og godt samarbejde. Samtidig kommer aftalen også byen til gavn, idet CF-bygningen er en meget markant bygning, der nu renoveres.

I aftalen lægges der også op til, at opgaverne med at renovere det gamle gasværk kommer de lokale håndværkere til gavn. At byggeopgaven meget vel kan komme til at generere merbeskæftigelse til kommunens håndværkere, glæder Finn Brunse:

- Aftalen med Palle Johansen er et godt eksempel på, hvordan vi via et offentligt/privat partnerskab kan skabe mere af den vækst, vi har så hårdt brug for i vores kommune, og som er et erklæret mål i vores Vision om at have Vilje til vækst.

Økonomien
• Markedsprisen for Borgerskolen er 6,5 mio. kr.
• Markedsprisen for Foreningernes Hus (ejendommen) er 1,925 mio. kr.
Projekteret ombygning er 5,575 mio. kr.
I alt 7,5 mio. kr.

Prisdifferencen på 1 mio. kr. mellem de to ejendomme finansierer Assens Kommune via indtægter fra andre kommunale bygninger, der er solgt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078