23948sdkhjf

Den Blå Planet klar til åbning

Med et forventet besøgstal på 700.000 bliver det nye Danmarks Akvarium en af landets største turistattraktioner.
- Det har været fantastisk spændende at være en del af en proces, hvor vi for mere end 600 mio. kr. har kunnet bygge et unikt bygningsværk, hvis arkitektur og teknik har stillet de ypperste krav til fantasi og kunnen.

Bent Frank, formand for Bygningsfonden Den Blå Planet, glæder sig over, at han den 21. marts 2013 – fire år og 267 dage efter offentliggørelsen af 3XN’s vinderprojekt – kan slå dørene op til Den Blå Planet, der betegnes som Nordeuropas største og mest moderne akvarium:

Ansvarlige for byggeriet
Bygherre: Bygningsfonden
Den Blå Planet

Rådgivere: 3XN, Moe &
Brødsgaard, HJ Landskab,
Kvorning Design &
Kommunikation

Store entrepriser: MT Højgaard,
Hoffmann, Kai Andersen,
E. Pihl & Søn

Akvarieteknik: AAT Advanced
Aquarium Technologies

Bygherrerådgiver:
PLH Arkitekter
- Der er til byggeriet indhentet bidrag fra mange lande i Europa, USA, Asien, Sydamerika – ja endog fra Australien. Men arkitekturen og hovedparten af dem, der har omsat visionen til en færdig bygning, er fra Danmark. Det kan og bør vi alle være stolte af. At byggeriet er færdigt til tiden og indenfor det afsatte budget, skyldes en fremragende indsats af de dygtige medarbejdere, der på alle niveauer har styret byggeprocessen, fortsætter han.

Hos arkitektfirmaet 3XN forklarer kreativ direktør Kim Herforth Nielsen, at intentionen har været at bringe de besøgende helt ned i fiskenes verden.

- Derfor tager vores udformning af Den Blå Planet udgangspunkt i historien om vand og livet under havets overflade. Vi ser bygningen som en kæmpe hvirvelstrøm, der trækker de besøgende ned i dybet og ned til de fascinerende oplevelser, der venter blandt alverdens fisk og havdyr, siger han.

Den Blå Planet bliver officielt indviet 21. marts af Hendes Majestæt Dronningen. Dagen efter, 22. marts kl. 10, åbner Den Blå Planet, Danmarks Akvarium for publikum. Bruttoarealet er på ca. 10.000 kvadratmeter, hvoraf halvdelen er udstillingsarealer. Desuden består akvariet af et udendørs areal på ca. 2.000 kvadratmeter. Det samlede budget i 2013-priser lyder på ca. 730 mio. kr. inklusiv værdi af byggegrund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079