23948sdkhjf

Tunnel afløser bro i Birkerød

Efter at have set på nye beregninger har teknik- og miljøudvalget i Rudersdal valgt en stitunnel under jernbanen ved Tornevangsvej i Birkerød. En broløsning var 2 mio. kr. dyrere.
I sidste måned besluttede Teknik- og Miljøudvalget i Rudersdal Kommune at anlægge en stitunnel under jernbanen ved Tornevangsvej i Birkerød. Nu har udvalget vedtaget et detailprojekt for tunnelføringen.

Den nye stitunnel skal sammen med cykelstierne langs Tornevangsvej skabe sammenhængende og trygge cykelforhold for børnene til og fra Birkerød skole, såvel som Birkerød by og Idrætscenteret.

- Vi har tidligere arbejdet med broløsningen, fordi det var vores forventning, at det var billigere end en tunnel. De seneste beregninger, hvor alle forhold omkring jernbanen er taget i betragtning, har vist, at det ikke længere er den billigste løsning. Derfor bliver det en tunnelmodel i stedet for. En tunnel er desuden væsentlig mere diskret i landskabet end en bro, fortæller Randi Mondorf, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

3,5 mio. kr. dyrere end først antaget
Siden beslutningen har forvaltningen på baggrund af Teknik og Miljøudvalgets drøftelse på sidste møde arbejdet intenst med detailprojektet for en tunnelløsning, der kan fungere ordentligt.

Prisen anslås til 10,7 mio. kr., hvilket er 3,5 mio. kr. mere end den oprindelige anlægsbevilling – men mindst 2 mio. kr. billigere end bro-løsningen har vist sig at blive.

Tunnelen skal være klar til brug i august i år, så derfor er der travlt med at på de sidste detaljer på plads, så arbejdet kan udbydes. Tunnelen planlægges lagt på plads i løbet af en weekend i juni, hvor togtrafikken erstattes af busser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079