Økonomien holder budgivere fra rådhusprojekt
Blot tre ud af fem prækvalificerede konsortier har afgivet bud på et erstatningsbyggeri for rådhuset i Støvring. Økonomien fremhæves som en afgørende faktor.
Fem konsortier blev i januar prækvalificeret til at deltage i konkurrencen om erstatningsbyggeri for Støvring Rådhus. Der er tale om; totalentreprenør: A. Enggaard A/S med Arkitekterne Bjørk & Maigård ApS og ISC Rådgivende Ingeniører; Totalentreprenør Gråkjær A/S, ATRA Arkitekter A/S samt Midconsult; Totalentreprenør TL Byg A/S med arkitektfirmaet Mangor & Nagel A/S og Frandsen & Søndergaard K/S; totalentreprenør Myhlenberg med KPF arkitekter og Stokvad Kerstens; sidste af de fem konsortier er totalentreprenør Scandi Byg A/S med Rebild Arkitekterne og det rådgivende ingeniørfirma Brix & Kamp A/S.
Projektet i Støvring omfatter projektering og udførelse af erstatningsbyggeri for Støvring Rådhus samt nedrivning af flere bygninger. Nybyggeriet skal indrettes til ca. 160 medarbejdere, og projektet har en anlægsramme på ca. 29 mio. kr.
Læs mere: Fem konsortier i kamp om rådhusbyggeri.
Netop rammen på 29 mio. kr. er ifølge avisen det, som holder to af de fem prækvalificerede konsortier fra at afgive bud.
Økonomien er for stram
- Vi har sagt pænt nej tak til projektet, fordi vi efter nøje at have gennemgået udbudsmaterialet ikke fandt, at vi kunne lave et for os selv tilfredsstillende projekt inden for den økonomiske ramme, som Rebild Kommune havde udstukket for rådhusbyggeriet, siger direktør i Myhlenberg Entreprise, Jørn Theilgaard Vernersen, til Nordjyske Stiftstidende.
Mere direkte er svaret fra Gråkjær, som står i spidsen for det andet konsortium, om årsagen til, at man har fravalget at afgive et bud; Den økonomiske ramme er ganske enkelt for snæver.
Byrådet i Rebild Kommune skal nu se nærmere på de tre bud. Vinderforslaget skal efter planen godkendes af Rebild byråd den 25. april.