23948sdkhjf

Dansk Byggeri vil gøre Aarhus mere erhvervsvenlig

Aarhus skal være mere erhvervsvenlig. Derfor har kommunen bedt det østjyske erhvervsliv om hjælp.
Tømrermester Michael Ancher, der er formand for Dansk Byggeri Østjylland, er valgt som formand for en arbejdsgruppe, der skal gøre Aarhus til en mere erhvervsvenlig by. Lige nu sidder han og de andre i arbejdsgruppen og drøfter, hvordan de bedst muligt kan hjælpe kommunen med at udvikle og implementere deres erhvervs- og bypolitik til gavn for de lokale virksomheder.

- Kommunen er den offentlige myndighed, som det lokale erhvervsliv oftest er i kontakt med, og derfor har den stor betydning for, hvor nemt og attraktivt det er at være virksomhed. Lige som borgerne i Aarhus har borgerservice som deres samlede indgang til kommunen, skal virksomhederne have noget tilsvarende, siger Michael Ancher, formand for Dansk Byggeri Østjylland.

Virksomheden får en sagsbehandler
”Én indgang” betyder, at når en virksomhed ønsker at udvide eller flytte til kommunen, ringer de til én afdeling og får tildelt en slags sagsbehandler, der tager sig af alt det formelle som fx brandtilsyn, told og skat samt tilladelser. Virksomheden kan altså nøjes med at henvende sig ét sted, hvor en fast kontaktperson sørger for at få sagen behandlet i kommunens forskellige afdelinger og forvaltninger. Det vil ifølge Michael Ancher gøre kontakten med kommunen mere enkelt og mindre bureaukratisk.

- Vi vil især have fokus på byggesagsbehandling, som er meget bureaukratisk i kommunen, fordi den er magistratsstyret. Også her vil ”én indgang” kunne gøre en forskel. Det viser erfaringer fra Odense Kommune, siger Michael Ancher.

Arbejdsgruppen tæller også borgmester Jacob Bundsgaard og er nedsat af Erhvervskontaktudvalget. Udover at udvikle kommunens erhvervsplan skal udvalget også rådgive byrådet, koordinere aktiviteter i relation til erhvervs- og boligpolitikken samt udvikle og igangsætte nye erhvervsfremmende initiativer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094