23948sdkhjf

Grøn bydel på vej ved Randers

Ved Munkdrup lige syd for Randers er kommunen ved at planlægge en ny, grøn bydel. Hvad bydelen skal indeholde, og hvad bæredygtighed betyder i praksis, skal borgerne være med til at fastlægge i et forberedende arbejde.
Et stenkast syd for Randers ligger Munkdrup, som i dag blot er en samling huse omgivet af marker i området mellem motorvej E45 og Clausholmvej. Her ønsker Randers Kommune med projekt Innovativ Plankultur at udvikle en ny bydel med hjælp fra en række borgere.

- Til nytænkning og udvikling af bydelen vil vi gerne inddrage de mennesker, som i fremtiden skal bo der, forklarer den ny leder af afdelingen Plan i Randers Kommune, Marianne Davidsen Galsgaard, og tilføjer, at man har bedt en række borgere om hjælp for at få inspiration og så mange input som muligt til det nye boligområde.

Randers Kommune har således inviteret ca. 40 borgere med vidt forskellig baggrund til at deltage i en brainstorm, der skal munde ud i en række temaer, som skal danne grundlag for den nye bydel. Disse temaer skal efter en række idémøder resultere i et udkast til ”Principper for Munkdrup”.

Bæredygtighed i centrum
Mens Randers Kommune meget gerne vil have gode ideer fra borgerne til en kommende udstykning i Munkdrup, er der dog visse dele af projektet, som ikke er til debat.

- Den nye bydel kommer til at ligge i et naturskønt område. Derfor er en væsentlig forudsætning for hele projektet, at den nye bydel skal give mere tilbage til naturen, end den tager, understreger Bettina Vahle, der er leder af projekt Innovativ Plankultur og tilføjer:

- Munkdrup skal udvikles med de bedste løsninger indenfor bæredygtighed og med respekt for naturen.

Arkitekt, leder og præst
Blandt de inviterede borgere er personer med vidt forskellige baggrunde og kompetencer og arbejdsgruppen bag har bestræbt sig på at sammensætte et så bredt udsnit af borgere som muligt. Derfor er der bl.a. inviteret både en præst, folk fra byggebranchen og fra uddannelsesinstitutioner, arkitekter, virksomhedsledere, folk fra kultur- og fritidslivet og mange flere.

Det første møde i række bliver holdt på Randers Naturcenter d. 15. marts. Herefter er der planlagt endnu to møder så flere interesserede får mulighed for at deltage i processen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156