DAB svarer igen på udbuds-kritik
Flere faktuelle fejl har præget debatten i kølvandet på DAB’s annullering af et stort EU-udbud. Derfor tager selskabet nu til genmæle.
Hos DAB mener man, at omtalen har været præget af faktuelle fejl og egeninteresser i en sådan grad, at ledelsen ser sig nødsaget til at blande sig i debatten.
- Et væsentligt stridspunkt i udbudsmaterialet er, at DAB har valgt at bruge ”erfaring med almene boligsager” som konkurrenceparameter. For DAB, som administrerer omkring 50.000 boliger for 50 almennyttige boligselskaber, falder det naturligt at søge rådgivere med erfaring inden for den almene sektor med dens ofte komplicerede regler for at opnå den mest fordelagtige løsning for vores administrerede selskaber, kommenterer DAB blandt andet.
Siden annulleringen af udbuddet i februar er det blandt andet kommet frem, at processen har kostet byderne et tocifret millionbeløb. Hos DAB mener man, at dette er skudt en hel del over målet, og selskabet understreger, at rådgivernes indsats ikke nødvendigvis er spildt:
- Faktum er, at 63 rådgivere valgte at byde på op til 10 rammeaftaler. Langt fra alle har budt på alle 10. DAB har således modtaget 349 tilbud – hvert tilbud i to ringbind, hvoraf det ene ringbind er en kopi. Der er altså langt fra de ”6.000 ringbind” ( nævnt i en artikel, red. ) til de 698, som DAB faktisk har modtaget. Og nej, rådgivernes arbejde er ikke spildt. For når DAB på ny offentliggør udbuddet om rammeaftaler, sker det med enkelte tilrettelser, og rådgiverne kan derfor bruge langt størstedelen af deres materiale igen.
Læs DAB’s indlæg i sin fulde længde på www.dabbolig.dk