23948sdkhjf

Murerfaget ruster sig til fremtiden

Undervisningsministeren har givet grønt lys til en forbedring af mureruddannelsen. Det vil bl.a. medføre flere praktikpladser til murerlærlinge, vurderer Dansk Byggeri.
Det Faglige Udvalg for Murerfaget har fået godkendt en revideret mureruddannelse. Tilføjelserne vil åbne op for, at flere virksomheder får mulighed for at ansætte elever. Det i sig selv vil skabe flere praktikpladser.

Fremover vil man stadig kunne vælge den ”gamle” mureruddannelse og uddanne sig som traditionel murer. Men med de nye ændringer får eleverne også mulighed for at specialisere sig inden for fliser, energi samt restaurering og renovering. Det betyder, at uddannelsesforløbet tilpasses praktikstedernes arbejdsopgaver bedre end hidtil.

- Der bliver fortsat mere brug for arbejdskraft på restaurering- og renoveringsområdet. Derfor er det vigtigt, at vi giver virksomhederne mulighed for at kunne tilbyde praktikpladser inden for det felt og på den måde være med til at uddanne mere omstillingsparate murere, siger Jesper Juul Sørensen, der er uddannelseschef i Dansk Byggeri.

Fremtidssikret uddannelse
Erhvervsuddannelserne bliver ligesom alt andet i landet påvirket af økonomisk optur eller nedtur. Lige for tiden skyder der ikke mange nybyggerier op. Det betyder, at mange murervirksomheder har svært ved at tilbyde praktikpladser, der lever op til den traditionelle mureruddannelses krav.

Men fremover kan murereleverne vælge at specialisere sig inden for et eller flere af de fire områder, der gør at deres uddannelsesforløb passer bedre til virksomhedernes arbejdsopgaver og konjunkturudsving på arbejdsmarkedet.

- Den nye uddannelse afspejler virkeligheden ude på arbejdsmarkedet meget bedre. Elevernes specialisering giver dem bedre muligheder. Så vi er glade for revideringen, siger Jesper Juul Sørensen.

Ændringerne forventes at træde i kraft den 1. august i år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093