23948sdkhjf

Alternativ indvielse af 18.700 m² p-hus

Regionsrådsformand Bent Hansen klippede - eller rettere kørte under - snoren ved indvielsen af det nye p-hus ved Regionshospitalet Viborg, som 5E Byg har stået for med Årstiderne Arkitekter og COWI som rådgivere.
Indvielsen af Regionshospitalet Viborgs nye p-hus med 672 nye parkeringspladser gik ikke helt efter planen. Regionsrådsformand Bent Hansen skulle indvie p-huset ved at køre snoren over, men endte i stedet med at køre under den.

Med p-huset er patienter, besøgende og medarbejdere nu sikret optimale fysiske rammer frem mod den omfattende ud- og ombygning af hospitalet de kommende år.

- Indvielsen af p-huset i dag markerer det første skridt i realiseringen af det milliardstore byggeprojekt her på hospitalet med et nyt, fuldt udbygget akutcenter, et nyt Vestdansk Center for Rygmarvsskade samt en omfattende modernisering af hospitalet. Der står rigtig meget byggearbejde foran os. Men det sker alt sammen som et led i at skabe de bedst mulige løsninger for patienterne og sikre den højest mulige kvalitet, sagde Bent Hansen ved indvielsen.

Tak for grundigt arbejde
Det er kun ti måneder siden, at Bent Hansen selv tog det første spadestik til byggeriet af p-huset. På den baggrund takkede han byggeriets totalentreprenører 5E Byg A/S og alle andre byggepartnere for et hurtigt og grundigt stykke arbejde:

- Det er vigtigt, at vi med dette p-hus får infrastrukturen i Viborg på plads. Og jeg vil gerne kvittere for, at vores byggefolk har været så hurtige. Det er rigtigt godt gået. Og det er jeg sikker på, at også patienter, pårørende og personale synes, sagde Bent Hansen.

Til sidst ønskede regionsrådsformanden hospitalets brugere tillykke og overlod ordet til hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen, som på vegne af hospitalsledelsen også takkede alle de involverede parter.

- Midtjyllands borgere har i dag fået et trygt, sikkert og patientvenligt p-hus, der tager hensyn til fremtidens parkeringsbehov. Hospitalets nye akutcenter vil stå færdigt i 2016. Allerede nu giver det tryghed at vide, at vi har rammerne på plads til at tage os optimalt af de patienter, der kommer her på alle tider af døgnet fra Viborg, Skive og Silkeborg kommuner. Tak til alle der har været med til at bære det her projekt fra start til slut - det er vi rigtig glade for, sagde hospitalsdirektøren.

Lille del af milliardinvestering
Hospitalsenhed Midt har opført p-huset på 18.700 m2 til hospitalets patienter, besøgende og medarbejdere. P-huset er forbundet til hospitalet med en overdækket gangbro. Det ligger på vestsiden af hospitalet mod banegården og er opført, hvor der tidligere har været almindelige p-pladser og holdepladser til busser.

Det nye p-hus har kostet 54 mio. kr. at opføre og er en af de første faser i udbygningen af Regionshospitalet Viborg for i alt 1,15 mia. kr. Byggeriet er finansieret af Region Midtjylland og regeringens kvalitetsfond.

Fakta om det nye p-hus
- P-huset rummer 672 nye parkeringspladser for patienter, besøgende og medarbejdere helt tæt på Regionshospitalet Viborg
- Arealet er på 18.700 m2 fordelt på 10 dæk
- Opført på 10 måneder mellem april 2012 og februar 2013.
- Opførelsen har kostet 54 mio. kr. – og er en af de første faser i udbygningen af Regionshospitalet Viborg for i alt 1,15 mia. kr.
- Finansieres af Region Midtjylland og regeringens kvalitetsfond
- Bygherre: Hospitalsenhed Midt, Regionshospitalet Viborg
- Bygherrerådgiver: Arkitema Architects K/S og Moe & Brødsgaard A/S
- Totalentreprenører: 5E Byg A/S
- Arkitekt: Årstiderne Arkitekter
- Ingeniør: COWI
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

3.296