23948sdkhjf

18.700 m² P-hus opført på 10 måneder

Region Midtjylland har investeret 54 mio. kr. i nyt p-hus ved Regionshospitalet i Viborg. Byggeriet er opført af 5E Byg med Årstiderne Arkitekter og Cowi som rådgivere.
Bare ti måneder efter første spadestik kan regions-rådsformand Bent Hansen torsdag køre snoren over til det nye p-hus ved Regionshospitalet Viborg.

P-huset med knap 700 pladser løser bilisternes udfordringer med parkering ved hospitalet. Samtidig markerer indvielsen indledningen til en omfattende ud- og ombygning af hospitalet i Viborg.

- Med indvielsen af p-huset er vi endnu et skridt nærmere de optimale fysiske rammer for et fuldt udbygget akuthospital. Samtidig imødekommer vi de meget påtrængende behov for flere p-pladser til medarbejderne, siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

FAKTA
Kapacitet: 672 pladser fordelt
på 18.700 m2 og 10 dæk.

Bygherre: Hospitalsenhed Midt,
Regionshospitalet Viborg

Bygherrerådgiver: Arkitema og
Moe & Brødsgaard

Totalentreprenør: 5E Byg

Arkitekt: Årstiderne Arkitekter

Ingeniør: Cowi
Hospitalsenhed Midt har opført p-huset på 18.700 m2 til hospitalets patienter, besøgende og medarbejdere. Det rummer 672 nye p-pladser og er forbundet til hospitalet med en overdækket gangbro. Det liggerpå vestsiden af hospitalet mod banegården og er opført, hvor der tidligere har været almindelige p-pladser og holdepladser til busser.

Det nye p-hus har kostet 54 mio. kroner at opføre og er en af de første faser i udbygningen af Regionshospitalet Viborg for i alt 1,15 mia. kroner. Byggeriet er finansieret af Region Midtjylland og regeringens kvalitetsfond.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094