23948sdkhjf

Ny metrotrappe letter adgang til Nørreport

Nørreport Station får nu en ny metrotrappe til gavn for de mange passagerer på Danmarks travleste trafikknudepunkt. Trappen bliver bygget i Frederiksborggade.
Trappen bygges sideløbende med ombygningen af Nørreport af Metroselskabet med Banedanmark som bygherre.

- Den nye trappe giver i samspil med Ny Nørreport-projektet et vigtigt løft og bedre fremkommelighed på vores mest benyttede station. Vi opfører trappen samtidig med Ny Nørreport, så københavnerne står med en helt ny færdig plads og en renoveret station i 2015, siger projektchef Niels Henrik Andersen fra Banedanmark.

Fra marts 2013 til årsskifter 2015
Konkret er der tale om en nedgangstrappe fra udmundingen af Frederiksborggade til den eksisterende transfertunnel til Metroen. Den øverste del af trappeløbet får almindelige trapper, og den nederste udstyres med rulletrapper, som det kendes fra de øvrige metrostationer. Der er i dag ikke direkte adgang til transfertunnelen fra gadeplan, men kun via metrostationen eller via nedgangen fra S-tog og regionaltog.

Trappen vil blive opført fra begyndelsen af marts i år og frem til årsskiftet 2014/15.

Byggeriet af trappen betyder dog også, at naboer og erhvervsdrivende mellem Kultorvet og Nørreport bliver nabo til en byggeplads.

I alt bruger ca. 250.000 mennesker Nørreport hver dag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093