23948sdkhjf

100 år gammel ejendom renoveres i København

C.W. Obel Ejendomme har overtaget en tidligere Danisco-ejendom i Københavns Havn. Bygningen fra 1913 vil nu blive gennemrenoveret og moderniseret.
Efter flere måneders forhandlinger har C.W. Obel Ejendomme indgået en aftale med Dupont Nutrition Biosciences - det tidligere Danisco - om køb af ejendommen Langebrogade 1-3 på Christianshavn med front ud til Københavns Havn.

Ejendommen overtages ultimo marts 2013, og den vil herefter blive gennemgribende renoveret og moderniseret, således at den fremover opfylder kravene til moderne, effektive kontorlejemål.

- Vi er meget tilfredse med, at det endelig er lykkedes at blive enige om en handel, som vi tror, at begge parter vil blive glade for. Ejendommen passer fint ind i vores portefølje. Vi har haft fokus på, at den kan moderniseres, således at den efter ombygning bliver mere effektiv for vores lejere, samtidig med at den har en ikke uvæsentlig attraktionsværdi - både på grund af ejendommens markante arkitektur og den smukke beliggenhed, siger direktør Stella Jacobsson fra C.W. Obel Ejendomme.

Velkendt koncept
De nuværende beboere, Dupont Nutrition Biosciences og Nordic Sugar, bliver boende som lejere i ejendommen i ombyggede og tilpassede lejemål. Udover disse to lejemål er der godt 8.000 kvadratmeter kontorer, der kan udlejes i lejemål fra 600 kvadratmeter og op.

Planen er, at de eksisterende og nye lejere skal bindes sammen i et koncept med fælles kantine, mødecenter og fitnessfaciliteter, som C.W. Obel Ejendomme har succes med i såvel Mikado House ved DR Byen, Company House i Aarhus og CWO-Huset i Aalborg.

- Vi vil snart kunne tilbyde virksomheder attraktive lejemål i et charmerende havnekvarter og med en central beliggenhed. Det faktum, at både sælger og Nordic Sugar har ønsket at indgå nye, lange lejekontrakter, tager vi også som et klart udtryk for, at det er en interessant ejendom for virksomheder at bo i, siger Stella Jacobsson.

CBRE og Accura Advokataktieselskab har været rådgivere for køber i forbindelse med handlen.

Præmieret ejendom
Den 22.575 m2 store pakhusbygning, der indtil for få år siden var administrationsbygning og hovedsæde for Danisco, blev tegnet af Emil Jeppesen og opført i årene 1912-1913 til brug for De Danske Sukkerfabrikker. Ejendommen var oprindeligt pakhus for sukkerraffinaderiet Phønix.

Arkitektfirmaet Hvidt & Mølgaard gennemførte for Danisco en omfattende restaurering og ombygning af ejendommen til kontorer i 1989-1990. Arbejdet blev efterfølgende præmieret af Københavns Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14