23948sdkhjf

Klar med to boligprojekter i Aalborg

Himmerland Boligforening er i fuld gang med byggeri flere steder i Aalborg. D. 1. februar rykker de første beboere så ind i både genopbyggede boliger og nyopførte lejligheder.
- For et lille års tiden siden tog vi første spadestik til en gennemgribende renovering af vores afdeling på Liselund i Vejgaard, hvor de 69 eksisterende huse er blevet revet ned og nu er erstattet af et tilsvarende antal nye huse. De første fem af disse familieboliger er klar til at blive beboet og 1. februar flytter lejerne ind, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Også rykind på Eternitten
I november 2012 holdt Himmerland Boligforening rejsegilde på den nye afdeling Mølleriet på den tidligere eternitgrund i det centrale Aalborg og også her rykker de første beboere ind 1. februar.

- Der er tale om en utraditionel afdeling, når man sammenligner med vores mange andre byggerier. Ikke alene indgår den i en omfattende omdannelse af den tidligere industrigrund, der hastigt er ved at udvikle sig til en ny bydel i Aalborg. Det er også usædvanligt, at blande almennyttige lejeboliger og private ejerboliger i et og samme byggeri, men det er netop hvad vi gør her. I den nederste del af Mølleriets to bygninger har vi indrettet 40 lejeboliger, mens Calum Ejendomsaktieselskab har fem ejerboliger i den øverste del. 32 af vores lejligheder er udlejet og der er tilbud ude på de resterende otte. Ole Nielsen fortæller:

Mølleriet, hvis lejligheder alle er på tre værelser med et areal på godt 100 m2, har kostet 73 mio. kr.

Ungdomsboliger med egen identitet
De nyindflyttede beboerne i Mølleriet behøver ikke lede længe efter noget at se på, for allerede onsdag 6. februar 2013 er der rejsegilde på nabobygningen, Himmerland Boligforenings ungdomsboliger med navnet Henius House.

- Aarhus har med universitetsparken og København med Tietgenkollegiet selvstændige enklaver med en meget stærk identitet. Her i byen har vi mange fine ungdomsboliger spredt over et stort område, men har længe savnet en moderne ungdomsboligbebyggelse, der kan tilbyde noget mere.

Henius House, der består af 240 ungdomsboliger fordelt på seks bygninger på fire-fem etager, koster 259 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158