23948sdkhjf

Skæve boliger skyder op i Brønshøj

AGJ Pitzner har stået for både modulløsningen og totalentreprisen i et byggeprojekt, som giver skæve eksistenser rammer for en stabil tilværelse.
Skæve boliger har vist sig at være uhyre populære blandt beboerne; udsatte personer med eksempelvis misbrugsproblemer, da de rammer en god balancegang mellem frihed og trygge forhold, hvor selvrespekten stadig er intakt.

Et byggeri på Toften 28-32 i Brønshøj gennemføres i et samarbejde mellem Københavns Kommune, Boligselskabet KAB, Bygherrerådgiver Dominia A/S og AGJ Pitzner, og boligerne forventes at være klar til indflytning i marts 2013.

Effektivt samarbejde
De skæve boliger opføres i to rækker, og de har alle stue, køkken, badeværelse og terrasse. Der opføres ligeledes et fælleshus på 40 m² med fællesrum, personalekontor og vaskerum. Husene er solidt byggeri med særlige rengøringsvenlige overflader og en vedligeholdelsesfri facadebeklædning.

I AGJ Pitzner er man vant til at overskue hele projektforløb, hvor alle forhold er tænkt ind fra begyndelsen, så man får et effektivt forløb. På de skæve boliger i Brønshøj har udlejningsvirksomheden fungeret som totalentreprenør, hvor man bl.a. har varetaget kontakten med myndigheder, byggemodning, koordinering af fjernvarme, IT og el.

Økonomien en vigtig faktor
Casper Bülow fra Socialforvaltningen i Københavns Kommune har været projektleder på byggeriet, og han er meget tilfreds med projektet:

- Vi håber at kunne bygge flere skæve boliger i de kommende år, og her er dette projekt vigtigt at kunne vise frem. Jeg har endnu ikke hørt noget negativt om denne boligtype – alle er enige om, at det er en god ide. Men det kan være svært at finde egnede byggegrunde, da huslejen skal være på et niveau, som man kan betale på kontanthjælp. Økonomi er en stor faktor i vores arbejde, og derfor er det skønt at kunne se et vellykket projekt, som i Brønshøj, hvor tingene er gået op i en højere enhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094