23948sdkhjf

Bygherre om havnekritik: Økonomien skal hænge sammen

Økonomien spiller en afgørende rolle, mener bygherren, som i weekenden fik kritik af flere arkitekter om udbudsmetoden på byggeprojekterne på Aarhus Havn.
Direktør for Boligforeningen Ringgården, Palle Jørgensen, mener weekendens kritik af arkitekturen på den nye havnefront er for hård. Arkitekterne efterspørger flere åbne arkitektkonkurrencer, men det er Palle Jørgensen ikke tilhænger af. Det siger han i dag til Jyllands-Posten.

- Hvad hjælper det at have verdens flotteste arkitektur, hvis os, der skal bygge husene, ikke har råd til dem. Så skal vi spare, og så ryger alt det, der gør husene ekstraordinært spændende. Det skete også ude i Lystrup. Vi måtte skære i de arkitektoniske finesser for at få økonomien til at hænge sammen, fortæller han til avisen.

Han refererer til et stort boligprojekt, som boligforeningen havde iværksat i Lystrup. Vinderprojekterne i den udbudte konkurrence var flotte, men overskred budgettet med 50 pct.

Han bakker derfor Aarhus-politikerne op i forhold til udbudsmetoden på havnebyggerierne. Han er overbevist om, at totalentreprisekonkurrencerne er attraktive, fordi man dermed får en garanti for, at husene rent faktisk kan bygges.

Partner og medindehaver arkitekt Mikkel Frost forsvarer også Aarhus Kommune i sagen. Ifølge Mikkel Frost har politikerne haft en intention om at blande befolkningen i den nye Havneby og det hensyn er blevet prioriteret før arkitekturen.

- Derfor vil der komme byggerier, som er billige og mindre spektakulære, forklarer han til avisen.

Han mener i øvrigt, at det er alt for tidligt at sige noget om det endelige resultat på havnefronten. Først når byggerierne fremstår som en samlet bygningsmasse vil man ikke længere se på det som en gruppe huse, men som en bydel. Også Navitas vil til den tid komme til at tage sig bedre ud, lyder hans vurdering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084