23948sdkhjf

50 millioner til hospitalsflytning

Flytningen af Kong Christian X’s Gigthospital fra Gråsten til Sønderborg er kommet et afgørende skridt nærmere med en donation på 50 mio. kr. fra Villum Fonden.
Gigtforeningen besluttede sidste år at afsøge mulighederne for at flytte Kong Christian X’s Gigthospital fra Gråsten til mere moderne og fleksible lokaler i en selvstændig sygehusafdeling på Sønderborg Sygehus. Forinden havde Gigtforeningen forgæves arbejdet på at skaffe økonomi til en totalrenovering af bygningerne i Gråsten.

Plads til gigthospitalet har Sygehus Sønderjylland i Sønderborg. Den vedtagne sygehusstruktur lægger op til at det fremtidige specialsygehus alene får brug for omkring 30.000 m2 af de nuværende i alt 88.000 m2, som til gengæld skal ombygges og renoveres for yderligere omkring 230 mio. kr.

Lang vej endnu trods flot donation
Med en donation på 50 mio. kr. fra Villum Fonden er flytningen af Kong Christian X’s Gigthospital til Sønderborg nu kommet et afgørende skridt nærmere.

- Vi er dybt taknemmelige over det store beløb. Det øger vores håb betragteligt om at fremtidssikre hospitalet i Sønderjylland og dets helt unikke behandlingstilbud til mennesker med gigt. Og det er en anerkendelse af de vigtige visioner, som Gigtforeningen har, for at udvikle en moderne og sammenhængende gigtbehandling i Danmark, siger direktør i Gigtforeningen, Lene Witte, i en pressemeddelelse.

Det er endnu ikke muligt at fastslå, hvornår flytningen bliver en realitet. Der mangler stadig et betydeligt beløb, før det er muligt at realisere visionerne. Gigtforeningen søger fortsat finansiering til projektet.

Villum Fonden er en almennyttig fond stiftet af Villum Kann Rasmussen. Fonden er hovedaktionær i VKR Holding – ejer af VELUX såvel som andre virksomheder i VKR Gruppen. I 2012 uddelte Villum Fonden 759 mio. kr. til almennyttige formål.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078