23948sdkhjf

Et danmarksmesterskab der skaber resultater

VVS-faget kan bruge konkurrencen om at blive Danmarksmester i VVS-Energiuddannelsen til at gøre op med fordommene omkring faget og dermed trække flere unge til.
Fire lærlinge dyster i disse dage om at blive Danmarksmester indenfor VVS-Energiuddannelsen ved DM i Skills 2013, der afholdes i Aarhus frem til lørdag den 26. januar.

Ligesom resten af de deltagende fag bruges konkurrencen indenfor VVS-Energiuddannelsen til at vise VVS-faget frem og samtidig give de unge deltagere en god oplevelse. Men samtidig er tilstedeværelsen et opgør med opfattelsen af VVS-faget som et arbejde, der bare er noget med at man får sorte fingre, forklarer Per Steen Hansen, Syddanske Erhvervsuddannelser og EVU, der er el- og VVS-branchens uddannelsessekretariat for Tekniq, Dansk El-Forbund og Blik- & Rørarbejderforbundet. Og det gøres bedst ved at udbrede viden og kendskab til uddannelserne:

- Det er jo andet end at sætte to rør sammen. Man skal også kunne tænke energianlæg ind i et hus i de rigtige dimensioner, siger Per Steen Hansen og forklarer uddybende, at faget hele tiden bliver mere og mere komplekst, så det i dag f.eks. skal være muligt at styre installationerne via sin smartphone.

Skills vender strømmen
Opgaven, de fire lærlinge fra VVS-Energiuddannelsen skal udføre ved årets konkurrence, stiller både store krav til færdigheder og evnen til at se løsninger. Men det er også et kriterium for konkurrencen, at alle bliver færdige. Dermed bliver det en konkurrence om kvalitet og ikke bare et ræs om at blive færdig, ligesom det giver alle deltagerne en succesoplevelse fra arrangementet.

En succesoplevelse ser DM i Skills også ud til at have været for uddannelserne. I hvert fald i det syddanske.

Efter to år hvor DM i Skills har været afholdt i Odense - i 2011 og 2012 - er det Per Steen Hansens oplevelse, at det har haft en positiv indflydelse på søgningen til uddannelserne på Syddanske Erhvervsuddannelser. Unge, der står foran at skulle vælge uddannelse, har ganske enkelt bedre kunnet se nærmere på faguddannelserne, som er med til DM i Skills. Man har således ikke oplevet nedgangen i søgningen til erhvervsuddannelserne i det syddanske, som man desværre oplever andre steder.

I år har DM i Skills så forladt Fyn og er flyttet til Aarhus, for næste år at drage videre mod nord til Aalborg. Om det giver et tilsvarende løft til uddannelserne vil tiden vise.

Deltagere i konkurrencen er:
Max Jacob Hansen, Blikkenslagermester Jens Volf, Teknisk Erhvervsskole Center
Jakob Mikael Nørager, Wicotec Kirkebjerg A/S, Roskilde Tekniske Skole
Mike Dethlefsen, Vejen VVS-service ApS, Hansenberg
Nicolai Rehberg Viinberg, Skagen Vvs A/S, Construction College Aalborg

VVS-branchen holder til på "Stadion" - stand T8004.

DM i Skills 2013 løber frem til lørdag den 26. januar, hvor Danmarksmestrene 2013 kåres og får overrakt præmier af prins Joachim. Der dystes på i alt 17.000 m2 heraf 5.000 m2 halareal og 12.000 m2 fordelt i 22 telte på p-areal, stadion og foran Arenaen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094