23948sdkhjf

Farlige byggepladser i kort snor

Arbejdstilsynet vil fremover gennemføre flere besøg på udvalgte byggepladser, hvis sikkerheden fortsat ikke er i orden.
De farligste byggepladser kommer til at se mere til Arbejdstilsynet. Det er konsekvensen af, at Arbejdstilsynet har taget et nyt værktøj i brug, der skal forebygge det stigende antal alvorlige ulykker på landets byggepladser.

Som noget nyt vil Arbejdstilsynet gennemføre flere besøg på udvalgte byggepladser efter byggepladsaktionerne, hvis sikkerheden fortsat ikke er i orden. En anden nyhed er dialogmøder, som Arbejdstilsynet vil holde med udvalgte bygherrer, der har problemer med sikkerheden. Målet er, at bygherrerne får en forståelse for, hvor vigtigt det er, at de engagerer sig aktivt i at forebygge ulykker både ved projekteringen og under byggeprocessen.

- På dialogmøderne kommer vi til at sidde ansigt til ansigt med bygherrerne og snakke om, hvordan de kan forebygge ulykkerne, siger tilsynschef Gitte Møller Jensen.

- Det vil få en helt anden effekt, end at de blot får nogle reaktioner i et brev fra Arbejdstilsynet. Så det forum skal vi udnytte til at sætte spot på, at en sikrere byggeplads også kan give bygherren gevinst på bundlinjen, vurderer hun.

Antallet af ulykker og belastninger skal ned
Der blev taget hul på den nye proces tirsdag, hvor Arbejdstilsynet besøgte 118 byggepladser over hele landet. På 52 pladser var alt i orden, mens der på de øvrige blev uddelt i alt 150 strakspåbud og forbud.

På en større byggeplads, hvor der blev opført 100 nye lejligheder, måtte Arbejdstilsynet blandt andet reagere over for farlige adgangsveje, som er årsag til mange ulykker med langt sygefravær i bygge- og anlægsbranchen. Desværre var der også andre problemer på byggepladsen. Da de tilsynsførende gik ned i parkeringskælderen for at aflevere besøgsrapporten til byggelederen, blev de mødt af en mur af udstødningsgasser fra to minilæssere og en gravemaskine, der var i gang. Her måtte Arbejdstilsynet så give et strakspåbud om at sikre de ansatte mod udstødningen fra entreprenørmaskinerne.

- Antallet af alvorlige ulykker og belastninger i byggebranchen skal ned, og derfor vil Arbejdstilsynet holde de farligste byggepladser i kort snor og gennemføre flere byggepladsaktioner i 2013 og flere tilsyn på udvalgte byggepladser gennem en periode over flere måneder, siger Gitte Møller Jensen.

Se mere om resultaterne fra aktionen på www.arbejdstilsynet.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078