23948sdkhjf

Fem års venten er slut

Fra årsskiftet er der åbnet for salg af dagsbeviser til privat brug af gulpladebiler. Det glæder Dansk Erhverv, som i flere år har presset på for mere smidige regler.
Helt tilbage i foråret 2008 blev der indgået et bredt forlig i Folketinget om at forbedre reglerne for brug af biler på gule plader. De dele af aftalen, der blot krævede ændret national lovgivning, trådte i kraft i 2009. Det drejede sig blandt andet om at indføre såkaldte papegøjeplader, der er beregnet for blandet privat og erhvervsmæssig benyttelse, og at smidiggøre reglerne for kørsel mellem hjem og arbejde.

Men den helt store nyskabelse, der giver mulighed for at købe et dagsbevis til privat brug af gulpladebiler for 225 kr. om dagen, er altså først trådt i kraft fra årsskiftet. De momsmæssige dele af regelsættet har på forhånd skullet godkendes af Europa-Kommissionen.

Dagsbeviser til biler på gule plader
• Alle kan købe et dagsbevis, når de
har ejerens/lejerens tilladelse til at
køre privat i bilen.

• Hvert dagsbevis gælder i ét døgn
fra kl. 00.00-23.59.

• Der kan højst købes 20 dags-
beviser til hver bil i et kalenderår.

• Man skal købe dagsbeviset mindst
1 time før, man kører privat i bilen.

• Dagsbeviset skal medbringes i bilen.
Det vil sige, at kvitteringen skal printes
eller medbringes elektronisk.
Større fleksibilitet og enklere regler
- Det har været en ekstrem lang ventetid og sagsbehandlingstid i Europa-Kommissionen. Men nu glæder vi os over, at sagen endelig er faldet på plads. De nye dagsbeviser for brug af gulpladebiler til private gøremål rummer en kraftig forbedret fleksibilitet for selvstændige erhvervsdrivende. Reglerne er samtidig blevet mere enkle, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Erhverv, og fortsætter:

- Tidligere har der været gråzoner i lovgivningen, og uautoriseret privat brug af gulpladebiler har været hyppig årsag til bøder og afgifter fra Skat. Det er derfor positivt, at man nu med sit Nem-id eller sin digitale signatur kan købe bilen fri af gulpladetilstanden for én dag til 225 kr.

Dansk Erhverv har siden 2009 sat status for EU´s behandling af gulpladesagen på dagsordenen på næsten hvert eneste møde blandt organisationerne i Skatteministeriets såkaldte eksterne kontaktudvalg. Dermed har organisationen medvirket til, at dette positive lovinitiativ ikke gik helt i glemmebogen.

Kilde: Dansk Erhverv

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078