23948sdkhjf

Cowi og Larsen Architects droppet på store lufthavnsprojekter

Det vil kunne mærkes i Cowis regnskab, at rådgivningsfirmaet sammen med Larsen Architects er blevet droppet fra to store lufthavnsprojekter i Oman.
Siden 2005 har Cowi og Larsen Architects arbejdet som rådgiver på to store lufthavnsprojekter i Oman. Men nu har myndighederne i oliestaten droppet et videre samarbejdet med de to firmaer. Det skriver Berlingske.

For Cowi betyder tabet af opgaven bl.a., at man har et udestående for det arbejde, som er udført på lufthavnsprojekterne i 2012. Koncerndirektør i Cowi, Rasmus Ødum, forklarer til Berlingske, at man forhandler om en betaling for arbejdet. Han erkender dog, at pengene i værste fald kan være tabt.

Rasmus Ødum understreger dog, at projektet i Oman ikke påvirker Cowis internationaliseringsstrategi eller vækst.

Stort udestående
Bruddet betyder, at der er en stor hensættelse, som vil kunne ses i Cowis 2012-regnskab. Og det vil sandsynligvis medføre, at indtjeningsforventningerne for 2012 ikke indfries.

- Projektet i Oman er så stort, at det har væsentlig indflydelse på det samlede årsresultat – uagtet at vores kerneforretning buldrer afsted. Indtjeningen kan ende med at dykke i forhold til 2011, og vores indtjeningsmargin kan blive påvirket i alvorlig og synlig grad. Den kan blive kedelig, siger koncerndirektøren til Berlingske.

Aftalen i Oman har siden starten i 2005 nået en værdi af over 1 mia. kr. Samarbejdet er indstillet, fordi parterne ikke kunne nå til enighed af en forlængelse af aftalen, der udløb ved årsskiftet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109