23948sdkhjf

Kvalificeret arbejdskraft er VVS’ernes udfordring i 2013

Problemer med at finde kvalificeret personel udpeges som den største udfordring i 2013 af VVS-og blikkenslagerforretninger i en større undersøgelse.
Den største udfordring i 2013 vil være at finde kvalificeret personel.

Det mener i hvert fald 37 procent af de adspurgte VVS- og blikkenslagere i en endnu ikke offentliggjort undersøgelse udarbejdet af revisionshuset BDO. Det skriver installator.dk.

Vigende efterspørgsel kommer med 21 procent ind på en andenplads blandt de udfordringer, som udpeges. Herefter peger 16 procent på tilstrækkelig finansiering, 11 procent mener den største udfordring bliver utilstrækkelige leverandører, 10 procent øgede krav fra det offentlige og endelig siger 5 procent øvrige.

Se fremad med uddannelse og opkvalificering
Netop kvalificeret arbejdskraft identificerer udviklingschef og partner i BDO, Claus Bonde Hansen, som et stort problem, branchen til dels selv er skyld i.

- Virksomhederne i branchen har forsøgt at spare så mange steder så muligt under krisen. Det har blandt andet betydet, at efteruddannelse er blevet sat på standby, og dermed er mange virksomheder nu kommet bagud med vigtige kompetencer, siger Claus Bonde Hansen til installator.dk.

I undersøgelsen har BDO stillet i alt 1.500 håndværksvirksomheder spørgsmål om deres forventninger til 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094