23948sdkhjf

Efterspørgsel bekymrer elinstallatørerne

Vigende efterspørgsel udpeges som den største udfordring i 2013 af elinstallatørerne i en større undersøgelse.
Elinstallatørernes største udfordring i 2013 vil være vigende efterspørgsel.

Det mener i hvert fald 42 procent af de adspurgte elinstallatører i en endnu ikke offentliggjort undersøgelse udarbejdet af revisionshuset BDO. Det skriver installator.dk.

Rekruttering af kvalificeret personale kommer med 37 procent ind på en andenplads blandt det identificerede udfordringer. 16 procent mener øgede krav fra det offentligt er største udfordring i 2013 og 5 procent peger på utilstrækkelige leverandører.

Ekspertviden en udfordring
Netop kvalificeret arbejdskraft ser udviklingschef og partner i BDO, Claus Bonde Hansen, som et stort problem grundet stigende krav til kvalifikationer på el-området.

- Under højkonjunkturen, hvor der var tryk på både privat- og erhvervsbyggeri, handlede det populært sagt bare om at skaffe så mange elektrikere som muligt, fordi en stor del af arbejdet var at trække kabler og sætte stikkontakter op. Det ser dog meget anderledes ud i dag, hvor der i højere grad bliver efterspurgt specialviden. For eksempel har vi set, at elinstallatører har fået opgaver, der handler om at omprogrammere maskiner i industrien. Den slags kræver stor viden, og installatørerne skal altså specialisere sig og sørge for at have et højt vidensniveau inden for deres specialistområder, siger Claus Bonde Hansen til Installator.dk.

I undersøgelsen har BDO stillet i alt 1.500 håndværksvirksomheder spørgsmål om deres forventninger til 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094