Syv teams dyster om 21.000 m² hospitalsbyggeri
Der er nu fundet syv rådgiverteams, som skal konkurrere om at formgive det ny byggeri på Glostrup Hospital.
Nybyggeriet skal bestå af 21.000 m², der skal danne rammen om Glostrup Hospitals højt specialiserede neurorehabilitering.
Teams med international erfaring
De syv rådgiverteams, der skal konkurrere om opgaven med et totalbudget på 571 mio. kr., er:
• JJW Arkitekter, Schmidt Hammer Lassen Architects A/S, Midtconsult A/S og Schønherr A/S
• Creo Arkitekter A/S, Bjarke Ingels Group A/S, Alectia A/S og PK3 Landskabsarkitekter
• AART Architects, Narud Stokke Wiig Arkitekter og Planleggere, Marianne Levinsen Landskabsarkitekt, Harde Larsen Rådgivende ingeniører, Buro Happold Aps og Hospitalitet A/S
• Sweco Architects A/S, Sweco Systems AB, Nickl & Partners, Spangenberg & Madsen og Henrik Larsen Rådgivende Ingeniører
• Royal HaskoningDHV og Architectenbureau K.van Velsen
• Henning Larsen Architects A/S, NNE Pharmaplan A/S, Buro Happold Aps, Lohfert & Lohfert A/S, Sintef Teknologi & Samfunn, SLA A/S, Andreas R. Luft/Dep. of Neurology, Zürich, Armin Curt/Spinal Cord Injury Center, Zürich, Gisle Meyer/Klinikk for Fysikalsk Medisin og Rehabilitering, Nils Hjertnes/Suunnas Sykehus, Oslo Universitetssykehus, Afdelingen for parker og urbane landskaber, og Skov & Landskab, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, KU Science, Københavns Universitet
• Vilhelm Lauritzen A/S, Nord Architects Aps., Lemming & Ericsson A/S, GHB Landskab A/S, Ylp arkitekter AB og ÅF Infrastructure AB.
- Det har været et intenst forløb, for der er tale om rigtig mange gode rådgivere. Jeg er overbevist om, at de syv hold, der nu skal arbejde videre og komme med bud på udbygningen af Glostrup Hospital, vil udfordre og overraske. De har alle international erfaring, der repræsenterer et bredt felt af referencer og erfaring med at arbejde med spændende arkitektoniske løsninger, bæredygtighed og funktionalitet, der understøtter effektiv drift, siger drifts- og projektchef Morten Christiansson.
Hele 21 teams fra ind- og udland har ønsket at være med til at konkurrere.
Enestuer og sammenhængende arkitektur
Hver af de syv hold skal nu sætte sig ind i konkurrencematerialet og efterfølgende komme med et forslag til, hvordan de vil skabe fremtidssikrede faciliteter til den højt specialiserede neurorehabilitering af patienter med svære skader på hjernen eller rygmarven.
Udover at indeholde 103 enestuer med eget bad og toilet, skal bygningen indeholde tidssvarende rehabiliteringsfaciliteter – både indendørs og udendørs samt faciliteter til undervisning og klinisk forskning.
- Udover at tilgodese de behov, som rehabiliteringsopgaven stiller, er det afgørende, at forslagene sikrer en samlet arkitektonisk helhedsløsning, som respekterer hospitalets markante eksisterende arkitektur. Det samlede hospitalskompleks skal også efter 2018 fremstå som en arkitektonisk og funktionel helhed, siger Morten Christiansson.
Visionerne for huset er formuleret i tæt samarbejde med de kommende brugere fra Afdeling for Rygmarvsskader i Hornbæk, Afdeling for Højt Specialiseret Neurorehabilitering / Traumatisk Hjerneskade i Hvidovre og Neurologisk Afdeling i Glostrup.
Det endelige vinderteam udpeges i slutningen af 2013, mens selve huset skal stå klar i 2018.