23948sdkhjf

41.000 m² kontorbyggeri som OPP?

Et nybyggeri, der samler op mod 2.000 ansatte fra Trafikstyrelsen, BaneDanmark, Vejdirektoratet og Energistyrelsen, er i støbeskeen.
Hvis alt går efter planen, vil et 41.000 m² stort kontorbyggeri i 2017 stå klar til indvielse på Kalvebod Brygge i København.

Dagbladet Børsen skriver mandag, at Klima-, energi-, og bygningsminister Martin Lidegaard (R) ønsker at udbyde projektet som OPP, og hvis planerne realiseres, vil det være det største OPP-samarbejde på ejendomsområdet nogensinde.

Ministeren peger på, at OPP-modellen dels sikrer en god økonomisk sammenhæng mellem anlægsudgifter og den efterfølgende drift, og dels er en effektiv model til at øge incitamentet for energioptimering.

I sidste uge meldte MT Højgaard, Deas og de tre pensionsselskaber PensionDanmark, PKA og Sampension sig på banen som en kommende storaktør inden for OPP-projekter. Og Sampensions administrerede direktør, Hasse Jørgensen, betegner da også statens byggeplaner som interessante:

- Man kunne sagtens forestille sig, at det var i regi af det konsortium, hvis vi fik lejlighed til at gå ind og give et bud på sådan et byggeri, siger Hasse Jørgensen til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078