23948sdkhjf

Ny bydel rejser sig

Ved Lystbådehavnen i Vejle bygges der både til lands og til vands. Flere hundrede boliger skyder op, og første spadestik til en ny 2.000 m² sejlsportsø er netop taget.
Det er et meget stort og spændende byggeprojekt, som de maritime klubber og Vejle Kommune fredag tog det første spadestik til på Lystbådehavnen i Vejle.

- Spadestikket markerer starten på en byggeproces frem mod et fantastisk klub- og havnemiljø, som skal være klar til indvielse i løbet af 2013, fortæller borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

Der er fuld gang i kranerne på havnen, og med de nye klubfaciliteter på vandet, ny lystbådehavn, nye spændende byggerier til boliger og erhverv og rekreative områder udvider vi Vejle med en helt ny og meget attraktiv bydel med en fantastisk udsigt til skoven, broen og vandet.

Klubø på vandet
Sejlklubben og motorbådsklubben får en helt ny klubø på vandet, som skal give et meget spændende klubmiljø med bl.a. samlingslokaler, restaurant, servicefaciliteter for gæstesejlerne og med adgang via flydebroer.

Fra begge sider af bygningen er det muligt at komme op over og rundt på bygningen og ud på den nye lystbådehavn med flydebroer. Klubøen indrettes, så den kan bruges i mange sammenhænge og til mange forskellige aktiviteter, så den bliver en naturlig del af byen. Det er tanken, at Klubøens faciliteter er i gang så mange af døgnets timer som muligt.

Klubberne i projektet er Sejlklubben Neptun Vejle, Vejle Motorbådklub, Vejle Roklub og Vejle Kajakklub.

Flydende kajakklub
Den flydende kajakklub bliver et nyskabende, unikt og smukt klubhusbyggeri i havnebassinet ved Bølgen. Her kan roerne i kajakker og kanoer glide til søs med udsigt til Vejlefjordbroen. Kajakklubben rummer bl.a. faciliteter for kajakroerne, mødested, soldæk og tribune, solterasse og hal til opbevaring af kajakker.

Langs hele kanten løber der trapper og dæk, så man kan komme helt tæt på vandet. Man kan både dyppe tæerne i vandet og sætte kajakker i vandet hele vejen rundt. Vejle Kajakklub er ét af Dansk Kano- og Kajakforbunds seks centre for talent og eliteudvikling i Danmark.

Og så skal der foretages en omfattende renovering af roklubben, bl.a. ny facade, nye hal- og opbevaringsfaciliteter og større opholdsrum med alta og udsigt til fjorden.

Hundredvis af boliger
Sideløbende med de nye byggerier ude på vandet rejser der sig netop nu en helt ny bydel med både erhverv, attraktive boliger, kanaler og rekreative områder.

Pension Danmarks Kanalfront med Pakhuset og Kanalhusene er et meget spændende og attraktivt byggeri med 111 boliger, der er klar til indvielse i foråret. Østerbo er også i fuld gang med at bygge 119 energivenlige boliger, og til foråret påbegynder Kirk Kapital opførelsen af et nyt domicilbyggeri, der placeres ude i havnebassinet med adgang via bro. Byggeriet er tegnet af den kendte kunstner Olafur Eliasson og bliver sammen med Bølgen et vartegn for Vejle.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079