Partnerskabsaftaler på vej til Midt- og Vestjylland
Flere kommuner i Midt- og Vestjylland er i god dialog med Dansk Byggeri om at underskrive en partnerskabsaftale med som et alternativ til sociale klausuler.
- Forhåbentlig varer det ikke længe, før de fem kommuner i Midt- og Vestjylland er klar til at skrive partnerskabsaftalen under og blive en del af den gruppe af kommuner, som tør gå nye veje for på den måde at sikre, at flere unge får en læreplads, siger regionskonsulent for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Karl Højhus Jeppesen.
Partnerskabsaftalen er en aftale, hvor Dansk Byggeri, de lokale virksomheder, kommunen og erhvervsskolerne samarbejder om både at få flere unge til at tage en erhvervsfaglig uddannelse og om at skaffe flere praktikpladser i lokalområdet. Aftalen bygger på frivillighed i modsætning til sociale klausuler, hvor virksomhederne tvinges til at tage en lærling.
Kontakt til flere kommuner i det nye år
- Det fine ved partnerskabsaftalerne er, at der fokuseres på, at finde praktikpladser til kommunens egne unge, og dermed har alle parter en klar interesse i at gøre noget for i fællesskab at skabe flere praktikpladser, siger Karl Højhus Jeppsen.
Han vil i starten af det nye år tage kontakt til Ikast-Brande, Lemvig og Struer kommuner for også at snakke med dem om muligheden for en partnerskabsaftale.
13 kommuner - Brøndby, Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Greve, Herlev, Høje-Taastrup, Ishøj, Norddjurs, Roskilde, Vallensbæk, Varde, Vejen og Vejle - har allerede indgået en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri.