23948sdkhjf

SkateCity tæt på realisering takket være fondsbidrag

SkateCity-projektet i Haderslev er nu tæt på realisering takket være bidrag fra A. P. Møller & Hustru Christine McKinney Møllers Fond til almene formål og Nordea-fonden.
SkateCity og Haderslev Kommune har gennem 2012 arbejdet på finansieringen og realiseringen af projektet SkateCity på Haderslev havn.

Den største udfordring har siden foråret været forskellen på til det rådighed værende byggebudget, og de indkomne byggetilbud.

Derfor har SkateCity og Kultur og Fritid i samarbejde gennemført en ekstra fondsrunde, hvor det nu er lykkedes at realisere yderligere 1,5 mio. kr. med et bidrag fra Nordea-fonden og 6,5 mio. kr. i tilskud fra A. P Møller & Hustru Christine McKinney Møllers Fond til almene formål. Uddelingen fra Nordea-fonden er øremærket klatre- og parkourdelen i projektet, mens donationen fra A.P. Møller Fonden er et direkte tilskud til selve byggeriet.

-Med de sidste to store bidrag fra Nordea-fonden og A.P. Møller Fonden er der nu tilsagn om medfinansiering på over 20 mio. kr. til projektet, idet der tidligere er givet tilsagn fra Realdania på 6,2 mio. kr. og Lokale- og Anlægsfonden på 5,5 mio. kr. til projektet. Den sidste finansiering må vi finde i Haderslev Kommune, siger formand for Udvalget for Kultur og Fritid, Karl Gunnar Gregersen.

- SkateCity er et enestående projekt, der kombinerer den moderne byrumsidræt med et spændende ungemiljø. Det er samtidig er et eksempel på et projekt, der tager kampen op mod nogle af Haderslevs udfordringer f.eks. manglen på et ungemiljø, der appeller til uddannelsessøgende, fastholdelse af de unge og realisering af et nyt kulturelt fyrtårn.

Del af ny bydel
Banen i Haderslev bliver placeret i en helt ny bydel ved vandkanten på Haderslev Havn, der i øjeblikket domineres af et stort byggeri for VUC, men som også rummer boliger. Desuden omdannes en nedlagt kornsilo til et højt klatretårn, og der bygges en iglo med græs på taget. Indvendigt rummer den skateboardbane i beton, samt rummøbler, omklædning og administration i to etager. Udenfor ligger skateparken samt attraktive grønne opholdsarealer, der sætter præg på den nye bydel.

Der er tale om en totalentreprise med en kontraktsum på ca. 34 mio. kr., og når kontrakten falder helt på plads.

Udvalget for Kultur og Fritid behandler SkateCity sagen igen på et ekstraordinært møde den 6. december og i Byrådet den 19. december 2012.

Sideløbende pågår realitetsforhandlinger med Hoffmann A/S der vandt licitationen i foråret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078